İçişleri Bakanlığı acil durumlarda 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik numaralarının aranması yerine bu numaraları tek çatı altında 112’de birleştirmişti. Acil durumlara daha etkin ve hızlı müdahaleler için başlatılan uygulama Kahramanmaraş’ta da faaliyete geçti. Bu çerçevede kentte başlatılan uygulama hakkında gazetemize özel konuşan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İçişleri Bakanlığının yoğun çabalarıyla 112 sisteminin hemen hemen bütün illerde faaliyete geçtiğini belirterek, “Suç ve suçluya daha hızlı, daha etkin ve kısa sürede ulaşmamız açısından vatandaşlardan 112’yi etkin olarak kullanmalarını istirham ediyoruz” dedi.

“HIZLI MÜDAHALE İÇİN 112 ÇATISI ALTINDA TOPLANDI”

Kahramanmaraş’taki tüm çağrı merkezleri tek noktada toplandığını ifade eden Cebeloğlu, “Daha önce ayrı ayrı birimlerin uhdesinde olan çağrı merkezleri daha etkin ve hızlı müdahaleler için 112 çatısı altında toplandı. Bu doğrultuda ilimizde de 112 faaliyete geçti. Vatandaşlardan istirhamım özellikle mağduriyetlerin oluşmaması, suç ve suçluya daha hızlı daha etkin ve kısa sürede ulaşmamız açısından 112’yi etkin olarak kullanmalarını istirham ediyoruz. Bu hem ilimizde mevcut huzur ve güven ortamının kalıcı bir şekilde devamını sağlayacaktır hem de olası bir olay durumunda da hızlı bir şekilde müdahalemizi sağlayacaktır. Dünyaya örnek olarak gösterilen bir uygulama Bakanlığımızın yoğun çabalarıyla hemen hemen bütün illerde faaliyete geçti. Çok etkin ve verimli bir çalışma oldu. Bu noktada vatandaşlarımızın da 112’yi etkin olarak kullanmaların tavsiye ediyoruz. Zaten bir entegrasyon yapıldı. Yani 155, 156’yı da arasalar yine 112’ye bağlanacaktır ama vatandaşlarımızın 112 numarasını kullanılması daha faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

4 YABANCI DİLDE ÇAĞRI KARŞILANIYOR

Ülke genelinde 11 bin 478 personel ile 7/24 saat esasına göre hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezleri, Türkçe dışında dört yabancı dilde çağrı karşılıyor. Merkez, konuşma dilleri haricinde işitme engelli vatandaşlara işaret dilinde 112 Engelsiz uygulamasıyla acil çağrı hizmeti veriyor.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz