Kahramanmaraş’ta kış ayına yaklaştığımız şu günlerde gündüz havalar sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde geçse de akşamları soğuk hava kendini iyiden iyiye gösteriyor. İnsanlar da soğuğa karşı çeşitli ısıtıcılarla önlemine alarak soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı kendilerini koruyor.

Gece yatarken sıcak bir yatakla karşılaşmak isteyenler ise ‘Elektrikli Battaniye’ ile bu sorunu çözüyor. Bu bağlamda son günlerde satışı artan elektrikli battaniyenin doğru kullanılmadığı takdirde hayati anlamda oluşturduğu risk, 7 gün önce Düzce’de meydana gelen yangınla bir kez daha anlaşıldı. Elektrikli battaniyeyi prize takarak uyuyan Şenol Yılmaz, battaniyenin arızalanması sebebiyle hayatını kaybetmişti. Yaşanan üzücü olayın ardından uzmanlar bir kez daha elektrikli battaniyeyi prize takarak yatılmaması uyarısında bulunurken, kentte manifaturacılık yapan Ahmet Sami Özdöşemeci, kalitesiz ürünün de yangın riskini artırdığını ifade etti.

“EN İYİSİ DE OLSA ORTADA BİR RİSK TEŞKİL EDİYOR”

Kentte havaların soğumasıyla elektrikli battaniye satmaya başladıklarını söyleyen Manifaturacı Ahmet Sami Özdöşemeci, “Havalar tam soğursa satışlarımızın daha da artacağını öngörüyoruz. Elektirikli Battaniye’nin 15-20 günlük satış grafiği olur o dönem satarsın ondan sonra satışı yavaşlar” dedi.

Özdöşemeci, “İnsanlar elektrikli battaniyeyi fişe takıp üzerinde yatıyor. Kendinin kullanma talimatında da derki: Yasağınızı ısıtın yatarken fişini çekin yatın. İnsanlar buna dikkat etmiyor. Bu konuda biz de insanları uyarıyoruz. Sonuçta içerisinde elektrik olan bir ürün. Yatmadan önce yarım saat fişte durdurmak yeterli olacaktır. Alacakları ürün en iyisi de olsa ortada bir risk teşkil ediyor. Niye? Bu elektrikli ürün bir kaçak olabilir veya bir su dökülebilir. Ya da çocuk altına kaçırabilir. Bunların hepsi risk teşkil ediyor. Yatağı ısıtacak fişini çekip yatacak. İnsanlar elektrikli battaniye alırken kaliteye de dikkat etmesi gerekiyor. Fiyattan önce kaliteye bakmaları gerekiyor. Bana göre bu elektrikli cihazlarda kalite önce geliyor. Şu anda biz elektrikli battaniyeyi 75 TL’den satıyoruz.” dedi.

Basına yansıyan elektrikli battaniye kazaları!

7 gün önce Düzce'de meydana gelen olayda, elektrikli battaniye ile uyuyan Şenol Yılmaz, battaniyenin arızalanması sebebiyle hayatını kaybetti.

17 Şubat 2021 tarihinde Aydın'ın Didim ilçesinde meydana gelen kazada ise elektrikli battaniyeden çıkan yangın sonucu Kemal Küçük (85) ve Müşerref Küçük (83) çifti, dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

 Geçen yıl da Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki yaşlı adam, elektrikli battaniyeye idrar kaçırdığı için oluşan elektrik şasesinden çıkan yangında hayatını kaybetti.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz