Dünyayı etkisi altına almaya devam eden yüzyılın en büyük olayı koronavirüs, ekonomiden eğitime, sağlıktan, siyasete bütün kolları etkilemeye devam ediyor. Pandemiyle beraber sağlığın değerini daha iyi anlaşıldığı şu günlerde gerek yetkililer, gerekse de vatandaşların birçoğu virüsün daha fazla yayılmasını önlemek adına gerekli tedbirleri alıyor. Virüsün bulaşma riskinin artmasıyla koronavirüs hastalığına yakalanma durumunda daha kaliteli şartlarda hizmet görmek isteyenler insanlar için Özel Sağlık Sigortası yaptırmak ön plana çıkıyor. Bu konuda gazetemize açıklamalarda bulunan Sigorta şirketi sahibi Hakan Hocaoğlu, “Özel Sağlık Sigortasına sahip olanlar özel hastanelerde VİP hizmet alarak, devlet güvencesinden bir tık daha kaliteli hizmet alıyorlar” dedi.

“HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK”

Hakan Hocaoğlu, konuyla ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlara ulaşabildiğiniz sürece doğru kelimeleri kurduğunuz sürece onların bu sigorta türünü kullanacağına inandıkları sürece bu sigortayı satın alabiliyorlar. Ama buradaki satma oranını soranını sorarsanız 100 kişide bekli 8-10 kişidir. Bu da eğitim ve maddi gelirle alakalı bir mevzu. Her şeyin başı sağlık, sağlığınızdan önemli hiçbir şey olamaz ama buradaki maddi kaygı insanları biraz daha geriye itiyor. Sigortaya güven ne yazıkki çok az safhada. Daha önce başlarından bir olay geçmişti ya da duymuşlardır asıldır veya yalandır onu bilemiyorum. Bundan dolayı insanlar sigorta şirketlerin hepsine kaygıyla bakıyorlar.

“İNSANLAR SİGORTA ŞİRKETİ GÜVENİLİR Mİ DİYE SORUYORLAR”

Burada müşterilerimizle karşılaştığımızda kaskodan bahsedeyim sağlık sigortasının araca yapılan bir türü o da bir nevi sağlık sigortası. İnsanlar bunu satın aldıklarında sigorta şirketi güvenilir mi diye soruyorlar. Bu soru bile acente ve sigorta şirketi arasında barikat kurulmasına sebep oluyor. Müşteri burada sigorta şirketine güvenmiyor acenteye güveniyor. O sebeple de müşteriler bir poliçeyi satın alacağı zaman 2 veya 3 defa düşünüyorlar, içeriğine dönüp dönüp bakıyorlar. Sağlık Sigortası için konuşacak olursak insanlar ben gittiğimde kaç defa Check Up yaptırabilirim, nereyi kullanabilirim veya 3. Check Up istediğinde şu kadar hesap yansır mı, hangi hastanede kullanabilirim, hangi hastanede neleri kullanabilirim? diye dönüp dönüp soruyorlar. Hastaneye kapıdan girmeden arıyorlar, biz hastaneye geliyoruz bir problem var mı? kontrol edin öyle girelim, hastaneyle bizim birebir ilişki kurmamızı istiyorlar. İnsanların poliçeyi satın alabilmesi için birçok etken var ama en başında bir eğitim iki maddi kaygı geliyor diye ben tahmin ediyorum.

“DEVLET GÜVENCESİNDEN BİR TIK DAHA KALİTELİ HİZMET ALIYORLAR”

Pandemi döneminde de gördüğümüz bazen gibi ciddi afaki rakamlar çıkabiliyor. Sigorta şirketleri de burada elini taşın altına koyuyor. Normalde poliçenin içerisinde herhangi bir salgın sürecinde onu kapsayacağına dair hiçbir madde yok ama bu salgın esnasında sigorta şirketleri elini taşın altına koydu biz bu sağlık sorununu karşılıyoruz, bizim için problem yok dediler ve ciddi de hasar ödediler. Özel Sağlık Sigortasına sahip olanlar özel hastanelerde VİP hizmet alarak hastalığı neyse; pandemi süreci, kanser süreci, doğum süreci aklınıza gelen bütün türlerde VİP hizmet alabiliyorlar. Devlet hastanelerinin durumu da ortada çok güzel hizmet veren hocalarımızda var, çok güzel tedavi olan hastalarımız da var ama özel özel sağlık sigortasına sahip olanlar, devlet güvencesinden bir tık daha kaliteli hizmet alıyorlar.

“BURADA MADDİ KAYGI GÜDÜLÜYOR, DOĞRUDUR AMA SAĞLIK HER ŞEYİN BAŞINDA GELİYOR”

Bir ailede anne, baba iki çocuk ortalama fiyatı 8 bin lira gibi çıkıyor tabi bu kişiden kişiye değişiyor. Yaş, meslek, geçmişte bir hastalığı var mı? Bunların hepsi fiyatlama için bir etken. Fiyatlandırma konusu müşterinin isteğine göre değişebiliyor. A şahsına 8 bin lira çıkarken aynı teminatları verdiğimizde B şahsına 6 bin lira çıkabiliyor. Burada maddi kaygı güdülüyor, doğrudur ama sağlık her şeyin başında geliyor. Bu bölgedeki halk biraz dini inancı biraz daha ön planda ve maddi kaygı güttüğü için onu devamlı ikinci plana atıyor. İşte SGK var buna ihtiyacım yok, devlet zaten bakıyor ihtiyacım yok düşüncesi var.

“EN GÜZEL TARAFI VİP HİZMET ALABİLİYOR OLABİLMENİZ”

İnsanların bu poliçeyi satın almasını ben tavsiye ediyorum, acente olduğum için, buradan bir kazancım olduğu için değil, insanların bunu pandemi sürecinde kullanabilecekleri için, kanseri kimse ön görmüyor ama kanser sürecinde kullanabilecekleri için, kaza ve yaralanmada kullanabilecekleri için. Bunun en güzel tarafı VİP hizmet alabiliyor olabilmeniz. Buradaki kilit nokta insanların poliçeyi satın aldıktan sonra o poliçeyi kullanıp mutlu olabilmesi. Bizimde müşterilerimize aktarmaya çalıştığımız nokta burası; biz sigorta satmıyoruz, biz size mutluluk vermeye çalışıyoruz. Hani orada paralarını aldığımız düşünüp poliçeyi kullanmadıkları zaman paranın çöpe gittiğini düşünüyorlar düz mantık bakarsanız doğru kullanmadığını bir şey çöpe gidiyor ama inşallah herkesin sigortası çöpe gider ve kullanmaz. İnşallah kimsenin sağlık problemi olmaz, en büyük temennimiz o.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz