Edinilen bilgiye göre, lise öğrencisi Mehmet Ateş, Dulkadiroğlu İlçesi Karaziyaret Mahallesi’nde yürüdüğü esnada bir deste para buldu. Bulduğu parayı alan Ateş, çevresinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü'ne giderek, durumu bildirdi. Bunun üzerine Ateş, polis ekiplerince Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.
200’lük banknotlardan oluşan 20 bin TL’yi kaybeden Mehmet Gözükara’a da para kaybettiği beyanında bulunmak üzere karakola geldi. Ateş’in bulduğu paranın Gözükara’ya ait olduğunu tespit eden ekipler, parayı Mehmet Gözükara’ya teslim etti. Kaybettiği parasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Gözükara, lise öğrencisine teşekkür etti.


‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK İNSAN’

Ödemeleri için parayı bankadan çektiğini belirten Mehmet Gözükara, "Bankadan çektiğim parayla ödemelerimi yapacaktım ama baktım destenin biri yok. Daha sonra karakola başvurdum. Polisler burada çok ilgilendi ve yarım saat sürmeden bana müjdeyi verdiler. Bu da arkadaşımızın sayesinde oldu. Arkadaş parayı bulmuş. Türkiye'ye örnek olacak bir insan. Destesine bile dokunmamış paranın, hepsini getirmiş iade etmiş. Çok memnun oldum, çok sağ olsun. Benim içimden paranın hepsini vermek geliyor, durumum olsa hepsini veririm. Böyle insanı nerede bulacaksın. Keşke durumum olsa da bu paranın hepsini bu gence verebilsem, kendisine 400 TL verdim" dedi.

‘HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN SAHİBİNİ ARADIM’

Parayı bulan Mehmet Ateş ise, "Parayı bulduktan sonra babamı aradım, o da 'Polisi ara' dedi. Daha sonra karakola gidip 'Bir miktar para buldum' dedim. Sağ olsunlar polisler de ilgilendi. Parayı bulunca düşen kişinin ihtiyacı olabileceğini düşünüp 'Allah yardımcısı olsun' dedim. Karakola getirdim ve burada sahibine teslim ettim" ifadelerini kullandı.
Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ki işlemlerinin ardından 20 bin TL Gözükara’ya teslim edildi.

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz