Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 2 yıl yüz yüze eğitim göremeyen öğrenciler, 6 Eylül’de okul sıralarını doldurdu. Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da öğrenciler okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle kentte İlköğretim Haftası kutlama programları düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından ise kutlamalar bu yıl hizmet vermeye başlayan Dulkadiroğlu İlkokulu’nda sürdürüldü. Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı, protokol konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından ise ilkokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli gösteriler izlendi. Okulun gezilmesiyle tamamlanan etkinliğe; KSÜ Rektörü Niyazi Can, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ve çok sayıda davetli katıldı.

“BU YÜZ YÜZE EĞİTİM UYGULULAMASINI NE PAHASINA OLURSA OLSUN SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR”

Programda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, yüz yüze eğitim uygululamasının ne pahasına olursa olsun sürdürülmesi gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Yüz yüze eğitim sürdürmemiz gerekiyor. Ben de az da olsa bir eğitimci sayılırım. İlköğretim mutlaka yüz yüze olması gereken bir eğitimdir. Tabii ki uzaktan eğitim zorunlu nedenle 1,5 yıldır uyguluyoruz. Ama yüz yüzü eğitimin yerini hiçbir şey almaz. Hele hele ilkokulda mutlaka yüz yüze eğitim olması gerekir. Bu yüz yüze eğitim uygulamasını ne pahasına olursa olsun sürdürmemiz gerekiyor. Dikkat ederseniz eğitim diyoruz, öğretim demiyoruz. Eğitim davranış değişikliği kazandırmaktır, davranış değişikliği kazandırabilmek için de röl modellere ihtiyaç vardır, yüz yüze eğitim sürmesi ihtiyaç vardır. Bu yüzden de bu olağan üstü şartlarda koronavirüs sıkıntısının yaşandığı bu günlerde herkesin duyarlı olması lazım. Tüm öğretmenlerin ve velilerin de duyarlı olması lazım. Ve bu salgın sırasında mutlaka bir yer açık kalacaksa sadece okulların açık kalmasını sağlamak bile çok önemli. Geçen yıl eğitimde sıkıntılar yaşadık, eğitimde başarı düştü 1 yıl hakikaten kaybedilmiş bir yıl olarak değerlendirilebilir. Tekrar bu duruma düşmememiz lazım. Ne pahasına olursa olsun eğitimi sürdürmemiz lazım ve her günde daha kaliteli bir eğitim verme çabası içerisinde olmamız lazım. Dünya rekabet içerisinde, insanlar birbiriyle rekabet içerisinde, bu rekabet ortamında bir gün bile geri kalmak çok ciddi maliyetlere sebep olmaktadır.”

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZ GENELİMİZDE FİZİKİ ANLAMDA 600’Ü AŞKIN OKULUMUZ YENİDEN YAPILMIŞ VE BÜYÜK ONARIMDAN GEÇİRİLMİŞTİR”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, ise şunları söyledi: “Hükümetimiz her zaman olduğu gibi bu son bütçesinde de en büyük payı yine eğitime aktarmıştır. Eğitim her zaman önde tutulmuştur, önde de tutulacaktır. Kahramanmaraş’ımız genelimizde fiziki anlamda 600’ü aşkın okulumuz yeniden yapılmış ve büyük onarımdan geçirilmiştir. Şu anda da onlarca okulumuzun inşaası devam ediyor. Amaç tekli eğitime geçebilmektir. Tekli eğitime geçebilmek için fiziki ortamlarımızı yeterli hale getirmemezi gerekiyor. Çünkü dünyada mekan denmiştir. Bu anlamda da okullarımızın yurtlarımızın yapımı ve gerekli her türlü teçhizatla donatılmaları hususunda azami gayret, azami çalışmalar sarf edilmektedir.”

“SON YILLARDA EĞİTİM SİSTEMİMİZ DAHA MODERN BİR YAPIYA KAVUŞTURULMUŞTUR”

 Yüz yüze eğitime yeniden başlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen yüz yüze eğitime yeniden başlamanın mutluluğunu yaşadığımı belirtmek istiyorum. Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerimizin, büyük bir fedakârlık ve azimle hizmet veren öğretmenlerimizin ilk öğretim haftalarını yürekten kutluyorum. Biliyoruz ki; milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, müreffeh milletler arasında yer almasını sağlamak için birinci şart, eğitimdir. Bu anlamda en büyük gayemiz ise hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, evrensel değerlerin yanında millî ve manevî değerlerine sahip çıkan, sorgulayan nesiller yetiştirebilmektir. Bu kapsamda son yıllarda gerçekleştirilen yenilikler ile eğitim sistemimiz daha modern bir yapıya kavuşturulmuştur” dedi.

“BAŞARILARLA DOLU SAĞLIKLI BİR EĞİTİM YILI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Vali Coşkun, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bilindiği üzere salgın tehlikesi henüz tam anlamıyla geçmiş değil. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze devam etmesi tedbirlere sıkı sıkıya uymamıza bağlı. Lütfen sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına hassasiyet gösterelim, tedbiri elden bırakmayalım. Ayrıca, Koronavirüs salgını sebebiyle uzun bir sürenin sonunda yeni bir eğitim öğretim yılına başlayan çocuklarımız için okullarımızda da gerekli tüm önlemler alınmıştır. Ailelerimiz ve öğretmenlerimizin de gerekli hassasiyeti göstererek, çocuklarımızın ve tüm halkımızın sağlığını korumak amacı ile aşılarını olacaklarına ve kurallara da sıkı sıkıya bağlı kalacaklarına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ülkemize milletimize, eğitimcilerimize, öğrencilerimize  ve velilerimize dolayısıyla tüm kıymetli Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, başarılarla dolu sağlıklı bir eğitim yılı olmasını temenni ediyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz