Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, genel asayişin ve kamu düzenin devamlılığının sağlanması, güvenlik güçlerinin her zaman ve her yerde varlığını vatandaşların yanında olduğunu hissettirerek, suçluları yakalamak ve suç işleme amacındakilerin caydırılması amacıyla "Huzurlu Sokaklar ve Narkotik Suçlar Uygulaması" adı altında polis sorumluluk bölgesinde uygulama yaptı. Yapılan denetimlerde 54 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

365 İŞYERİ, 156 PARK VE 52 METRUK BİNA KONTROL EDİLDİ
150 ekip, 750 personel ve Narkotik Köpeği Alfi'nin de katıldığı uygulamada metruk binalar, park bahçe, elektronik oyun salonları, kıraathaneler ve halkın yoğun bulunduğu yerlerde uygulama gerçekleştirildi. Polis 356 iş yeri, 156 park ve bahçe, 52 metruk binayı kontrol etti. Yapılan kontrollerde 3 bin 620 şahsın GBT ve üst yoklamasını yapan ekipler farklı suçlardan aranan 10 şahsı yakaladı. Bir şahsın üzerinden ise 1 adet tabanca ve tabancaya ait 50 adet mermi ele geçirildi. 3 şahsı ise dilencilik yaparken yakalayan ekipler kabahatler kanunundan 712 TL ceza işlem uyguladı.

5 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Huzurlu sokaklar ve Narkotik Suçlar Uygulamasında trafik yönünden de kontrollerini yapan ekipler, bin 70 aracı durdurarak sorgusunu yaptı. 40 araç sürücüsüne ise çeşitli maddelerden 32 bin 557 TL trafik cezası yazıldı, 5 araç ise trafikten men edildiği öğrenildi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz