Kahramanmaraş’ta aktarlık yapan Abdurrahman Aydoğar, havaların soğumasıyla birlikte cilt kuruluğuna karşı vatandaşların çörek otu sabununu tercih etmesiyle satışlarının arttığını söyledi.

Çörek otu bitkisinin tohumlarından elde edilen ve günümüzde sevilerek kullanılan çörek otu sabununun faydaları saymakla bitmiyor. Doğal olmasının yanında içerisindeki mineraller sayesinde besleyici özelliğe sahip olan çörek otu sabunu, ayak mantarı ve saç dökülmesine karşı da etkili olmasıyla biliniyor. Özellikle kuru cilt yapısına sahip olan vatandaşlar kışın soğuk havalarda çörek otu sabununu tercih ediyor. Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşı’da 47 yıldır aktarlık yapan Abdurrahman Aydoğar, çörek otu sabunun son günlerde revaçta olduğunu belirterek, “Havaların soğumasıyla beraber ciltler kuruyor. İnsanlar kuruyan ciltlerini nemlendirmek için çörek otu sabununu tercih ediyor. Bu çerçevede son günlerde çörek otu sabununun satışı arttı. Çörek otunun her derde deva olduğu Kur’an-ı Kerimde de yazıyor. Şu anda biz çörek otu sabununun paketini 10 liradan satıyoruz. Çörek otu yağının kilosunu ise 250 bin liraya satıyoruz. Çünkü 1 kilo çörek otundan 150-160 gram yağ çıkıyor” dedi.

“BUNLARIN DA SATIŞI REVAÇTA”

Cildi nemlendirmek için insanların diğer sabunları da tercih ettiklerini hatırlatan Aydoğar, “İnsanlar ciltlerini nemlendirmek için çörek otu sabunun yanında gül sabunu, biberiye sabunu, çay ağacı sabunu ve keçi sütü sabunu alıyorlar Bunların da satışı revaçta” diye konuştu.

Ayrıca Aydoğar, sabunları Antakya’dan getirttiklerini ifade etti.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz