Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM) arkasında yer alan Luna Park’ta gerçekleştirilecek olan Gençlik ve Müzik Festivali’nde ses yarışmaları, çekilişler ve hediye dağıtımı gibi birçok etkinlikler yapılacak. Yaş sınırlamasının olmayacağı ve Ali Ağca, Alp Aybars, Ümit Balta ile Mehmet Kurtulan gibi yerel sanatçıların sahne alacağı festival ücretsiz olacak. Saat 19:00 ila 23:00 saatleri arasında yapılacak olan festivalde 5 bin kişiye lunapark bileti dağıtılacak.

“TÜM HALKIMIZI FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ”
Festivalle ilgili bilgi veren Organizatör Ali Aksu, şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta uzun zamandır böylesine bir etkinlik planlıyorduk. Malum bir pandemi süreci yaşıyoruz ve insanlarımız bu süreçte evlerde çok sıkıldılar. Bizde Aksu organizatörlük olarak bir etkinlik gerçekleştirmeyi düşündük. Bu nedenden ötürü Gençlik ve Müzik Festivali’nin ilkini Kahramanmaraş’ta organize ediyoruz. Organizemiz 24-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde yerel sanatçılarımız Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızı bir nebzede olsa eğlendirecek. Bizim amacımızda bu. İnsanlarımızı hayatın olağanca stresinden biraz da olsa uzaklaştırıp onları eğlendirmeyi düşünüyoruz. Tüm halkımızı festivalimize bekliyoruz.

“GENÇLERİMİZİ EĞLENDİRMEK İSTİYORUZ”
Peki, neden halk değil de gençlik festivali düzenliyoruz? Herkesin bildiği gibi 18-35 yaş arasındaki gençler, kısıtlamadan daha çok etkilendiler. Devamında normal hayata dönüş süreciyle birlikte okullar açıldı. Haliyle gençlerimiz yazın tadını çıkartamadılar. Bizde gençlerimiz için böyle hem eğlenceli hem de stres atabilecekleri bir festival düzenlemeye karar verdik.”

“BÖYLE GÜZEL BİR ETKİNLİKTE YER ALMAK İSTEDİM”
Yerel Sanatçı Mehmet Kurtulan ise şunları kaydetti: “Ben Kahramanmaraşlı bir yerel sanatçıyım. Kentimi ve insanlarımı seviyorum. Malum bir pandemi süreci yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Bu süreçte herkes gibi haliyle biz sanatçılarda etkilendik. Bana Kahramanmaraş’ta Gençlik ve Müzik Festivali düzenleneceği söylendi ve bu festivalde sahne almam için teklif edildi. Bende bir Kahramanmaraşlı olarak şehrimde düzenlenecek olan böylesine güzel bir etkinlikte yer almak istedim.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz