2 yılı aşkındır CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Avukat Mehmet Çarman, hem çalışmalarına hem de Kahramanmaraş’ın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erken seçim çağrısından yeni anayasa çalışmasına, Meydan projesinden Arsan Kavşağı’na, kadar birçok konuda dikkat çekici açıklamalarda bulunan Çarman, şu anda erken seçim olma ihtimaline binaen hazırlık yaptıklarını belirtti. Gelecek seçimin çok şeye gebe olduğunu vurgulayan Çarman, “Millet İttifakı olarak genelde iktidara geleceğimize ve 2019 seçimlerinde belediyelerde sağladığımız yereldeki ittifakı 2024’te daha da genişleteceğimize inanıyorum. Biz gelecek dönem Kahramanmaraş’ı da alacağız” ifadelerini kullandı.

“MESELE VAR OLAN YASALARA UYABİLMEK”

Yeni Anayasa çalışmasına ilişkin konuşan Çarman, “Bu ülkenin sivil anayasaya ihtiyacı var ama mevcut yapılacak anayasanın toplumsal uzlaşı sonucu yapılması gerektiğine inanıyorum. Mesele anayasa yapmak, bir şeyler karalamak değil, mesele var olan yasalara uyabilmek. Bir değişiklik yapılacaksa bu ülkede 83 milyonun temsilcisi olan tüm parti temsilcilerinin bir araya gelerek, uzlaşı sonucu bir çalışma ortaya çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.

BÜTÜN SANDIKLARA ATAMALARIMIZI YAPIYORUZ”

“Ülkenin genel siyasetine bakacak olursak erken seçim beklentisi var” diyen Çarman, şunları söyledi: “Erken seçim olur ya da olmaz bilemiyoruz ama biz bu kapsamda bir baskın erken seçim olma ihtimaline binaen hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tüm sandıklarımızda sorumlularımızı atadık, zayıf olduğumuz veya yetersiz olduğumuz sandıklarda da buna ilişkin atamaları yapıp en kısa süre içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Erken seçim olup olmayacağını bilmiyoruz ama biz olası bir baskın seçimde sandıklarda bir sıkıntı yaşamamak adına bütün sandıklara atamalarımızı yapıyoruz. Olası bir seçimde Millet İttifakı’yla birlikte iktidar olacağımızı düşünüyorum.”

“İNTERNET ÜZERİNDEN OYLAMA YAPILABİLİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Meydan Projesine ilişkin konuşan Mehmet Çarman, “Kahramanmaraş’ın yıllardır atar damarı şeklinde olan bir Trabzon Caddesi’nden ve Trabzon Caddesi’nin dönüşümünden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu tarz geniş projelerde ben bir uzlaşmanın olması gerektiğine inanıyorum. 1,5 milyonluk nüfusa sahibiz, çok rahat internet üzerinden 1-2 aylık oylama sonucu birkaç aday belirlenip, buranın nasıl olması gerektiğiyle ilgili bir belirleme çalışması yapılabilir. Bu kadar basit. Bu iş Sayın Vali ile birkaç yöneticiyle oturmakla olmuyor” dedi.

“ÇALIŞMALAR YAVAŞ İLERLİYOR

Çarman, “Arsan Kavşağı’nda çalışmalar yavaş ilerliyor sebebi şu; Kervan yolda düzülür mantığı ile ve yandaşları zengin etmek için ihale verirse ve bunlara yeterli ödenek ayırmazsa işte olacak sonuç ortada. Kahramanmaraş sahipsiz, ben inanıyorum gelecek seçim çok şeye gebe öncelikle Millet İttifakı olarak genelde iktidara geleceğimize inanıyorum ve 2019 seçimlerinde belediyelerde sağladığımız yereldeki ittifakı 2024’te daha da genişleteceğimize inanıyorum. Biz gelecek dönem Kahramanmaraş’ı da alacağız” açıklamasında bulundu.

“PROBLEM ŞU; ÖNGÖRÜSÜZ SİYASET, ÖNGÖRÜSÜZ YÖNETİM”

Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit arasındaki bağlantı yolunun yapımını değerlendiren Çarman, “Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit’i ilgilendiren çevre yolu muhabbeti yıllardır devam ediyor. Çağlayancerit’e ulaşım özellikle kış aylarında çok sıkıntılı, bölgenin hava koşulları nedeniyle. Pazarcık üzerinden gelip gitmek zorunda kalıyorlar ama bugün Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit arasındaki bağlantı yolu yıllardır yapılacağı söyleniyor, yıllardır ödenek beklendiği söyleniyor, yıllardır projenin ihale edildi, ihale edileceği söyleniyor ama bir türlü çalışma yok. Dolayısıyla temel problem şu; öngörüsüz siyaset, öngörüsüz yönetim. Bugün Arsan Kavşağı’ndan bahsettik, buraya kaynak oluşturamadıysan başlamayacaksın, milleti bu kadar rezil etmeyeceksin veya duyurmayacaksın. Kervan yoldu düzülür, biz bu işe başlayalım diyerek işe başlayıp sonunu getiremezsen işte böylede vatandaşı rezil edersin. Durum öngörüsüz siyaset.” diye konuştu. 

“TAKIMA SAHİP ÇIKILMASI LAZIM”

Kahramanmaraşspor’un sahipsiz olduğundan bahseden Çarman, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraşspor’a sahip çıkılması lazım. Bugün artık Adana Demirspor ve Altay Süper Lig’e çıktı. Kahramanmaraşspor neden Süper Lig’de olmasın. Emin olun ben şuna inanıyorum 3-4 sene yapılacak cüzi yatırımlarla bile Kahramanmaraşspor çok rahat süper lige çıkacaktır. Dolayısıyla bunda da bize düşen ne varsa baş tacı.”

“UMARIM ŞU AN RAKAMLAR ŞEFFAFTIR”

Türkiye’deki vaka sayılarına dair açıklamalarda bulunan Avukat Mehmet Çarman, “Türkiye’de vaka ve ölüm sayıları düşüyor ama ne kadar doğru onu bilemiyorum. İnşallah düşüyordur en büyük temennimiz bu. İktidarın daha önce vaka sayılarını 2 bin 3 bindeyken bir anda 30 binlere fırlattığı dönemleri gördük. Süreç şeffaf götürülmüyor maalesef. Umarım şu an rakamlar şeffaftır. Bir an önce bu belanın tüm insanlıktan bir an önce defolmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

 

Editör: Mahmut Beyaz