Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş için fırtına uyarısında bulundu. Açıklamaya göre ülke genelinde can kayıplarına da sebep olan fırtınanın Kahramanmaraş’ta yaşanması bekleniyor. Kuvvetli rüzgar, fırtınanın bu gece ve yarın Kahramanmaraş il genelinde yüksek kesimler başta olmak üzere, batı ve güney batı yönlerden 50-75 km olmak üzere, yer yer 100 km/sa olmak üzere tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Söz konusu fırtınanın bu gece ve yarın da süreceği aktarıldı. Vatandaşlar kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

SAATTEKİ HIZI 90 KİLOMETREYİ AŞACAK

Açıklamada, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın devam edeceği vurgulanarak, “Doğu Akdeniz'de Salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor” denildi.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, "Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca kuvvetli rüzgarın saat 00.00-22.00 arasında etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Editör: Mahmut Beyaz