Türkiye’nin orman varlığının artırılması noktasında önemli çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü, "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım’da, ‘Bugün fidan, yarın nefes’ sloganıyla 81 ilde dev ağaçlandırma seferberliği yürütüyor. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu yılda Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde düzenlenen etkinlikle binlerce ağaç toprakla buluştu. Kent genelinde fidan dikim etkinliğinin yapıldığı yerlerden biri de Seyrantepe Mevkii olurken, güzel bir atmosferde gerçekleşen etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ahmet Tunç, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“YEMYEŞİL BİR KAHRAMANMARAŞ ARZU EDİYORUZ”

Programda konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, kent genelinde ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla 53 bin adet fidanı toprakla buluştuğunu söyledi. Vali Coşkun, “Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak, kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir. Devlet olarak bizler de şehirlerimizin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kahramanmaraş arzu ediyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz. Bundan dolayıdır ki, sadece ilimizde fidan dikim sezonunda toplam 5 milyon 402 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle, Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle fidan dikme etkinliğimize katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BU ÜLKE 20 YIL ÖNCESİNE GÖRE ÇOK DAHA YEŞİL”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Valimizi, Orman Bölge Müdürümüzü, Büyükşehir Belediye Başkanımıza daha yaşanılabilir bir çevre, daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş için verdikleri mücadeleden içtenlikle tebrik ediyorum. Bu vatan bize geleceğe devredeceğimiz emanet olarak elimizde bulunmakta. Büyüklerimiz tarafından bize bırakılan bir emanet. Dolayısıyla çevremizi, şehrimizi korumalıyız, geliştirmeliyiz. Allah’a hamdolsun övünerek, gururla şükrederek söylememiz gerekirki; Türkiye her geçen gün bu konuda daha da bilinçlenmekte. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde de devletimiz çok önemli yatırımlara imza atmakta. Bugün bu ülke 20 yıl öncesine göre çok daha yeşil” dedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da “Ormanlarımızın başta korunması sonrasında alanların genişletilmesinde üzerimize düşün görevleri Orman Genel Müdürlüğü olarak ziyadesiyle yapacağımızdan emin olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Fidan dikme etkinliği Vali Ömer Faruk Coşkun, protokol üyeleri ve öğrencilerin fidanlarını toprakla buluşturmasının ardından sona erdi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz