Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde “Gaziantep Sanatçıları Karma Sergisi” açıldı.  Sanatseverlerin katıldığı sergiye Kahramanmaraşlı ressamlar renk kattı.

 SANKO Sanat Galerisi’nde “Gaziantep Sanatçıları Karma Sergisi” açıldı.  Sanatseverlerin katıldığı sergi açılışında konuşan Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, “Sanko Sanat Galerisi, Gaziantep’te sanatsal etkinliklerin yapılmasına önemli bir fırsat yarattı. Burasının açılması sonrasında kentimizde düzenlenen resim, fotoğraf ve heykel sergisi sayısında çok önemli miktarda artış oldu” dedi. Sergiye Kahramanmaraş’tan katılan bir grup çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

‘BÖYLE BİR GALERİ KAHRAMANMARAŞ’A DA YAPILMALI’

Sergiye Kahramanmaraş’tan katılan Akif Orçan ise, SANKO Holding tarafından sanatçılar için tahsis edilen yeri çok beğendiğini söyleyerek, Kahramanmaraş’a da bu şekilde bir sanat galerisi yapılmasını istedi. Orçan, Galeride sanatçılardan hiçbir ücret alınmadan sergi açabiliyorlar. Ne güzel, özellikle sanata büyük yatırım yapan Sanko Holding’e teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş’ta bu etkinler için bir galeri ve sistemi hayata geçebilecek mi” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılan sergide, Aslı Özen, Akif Orçan, Nazlıcan Bayındırlı, Nazlı Güzel, Ayşegül Bakkaloğlu, Azmi Atilla, Bircan Ülkaç, Celal Alagöz, Elif Şenel, Emine Şahbaz, Gelengül Alkan, Gül Demir, Haney Çetinkaya, Hüseyin Yıldırım, İbrahim Yıldız, Kerim Kılıç, Meltem Elmacıoğlu, Merve Ölçer, Mizyal Karabiber, Muhammed Aliyev, Mustafa Bencan, Nida Çağlar, Nuray Coşkun, Nurten Kale, Öner Çağlar, Özer Çağlar, Özlem Çoşkun, Özlem Tanyeri, Remziye Oğan, Sema Fadıloğlu, Sevgi Çağlar, Şaban Pala, Şenel Benlier, Tuncay Çiçek, Yasemin Çağlar ve Zeynep Ece Nacaroğlu’nun eserleri yer aldı. Sergi gezen Kahramanmaraşlı ressamlardan Harun Keklik,Ebru Gökduman,Sümeyye Uğur etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. SANKO Sanat Galerisi’ndeki eserlerinin yer aldığı sergi, 22 Nisan’a 2016 kadar gezilebilecek.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz