Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Yedikuyular,  bungalov evleri ile ziyaretçileri uzun süre bölgede ağırlayabilecek. Kayak Merkezinde inşa edilen bungalov evler, kış aylarında kayak sporu yapmak ve doğa ile iç içe olmak isteyenler için sezona hazır hale getiriliyor.

2017 yılında hizmete açılan Yedikuyular Kayak Merkezi, her yıl ziyaretçi sayısını artırırken bölgesinde kış turizmi anlamında büyük bir çıkış yakaladı. Bu anlamda yaklaşan kış ayları öncesi ziyaretçilerine daha donanımlı hizmet verebilmek adına hummalı çalışmaların sürdüğü Yedikuyular Kayak Merkezi’nde bu yıl bir ilk olarak bungalov evler yapılıyor. Geçtiğimiz aylarda yap işlet devret modeliyle ihalesi yapılan 25 adet bungalov evin inşaatını KAER MORHEN isimli firma ortaklığında Kahramanmaraşlı iş insanı Yunus Kaya üstlendi. Ziyaretçilerin bungalov evleri ile konaklama imkânı bulabileceği, sosyal aktivite merkezleri ile hayatlarına renk katabileceği, restoran ve kafeleriyle temel ihtiyaçların giderilebileceği projeleri ile sezona tam teşekkül hazırlanan Yedikuyular Kayak Merkezi, bu yılda Kahramanmaraş’ın ve çevre illerin dört mevsim gözdesi olacak.

DOĞA İLE İÇ İÇE BUNGALOVLAR

25 adet bungalov, süit ve standart odalarıyla yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek. Mevsim şartlarına uygun yalıtımla yapılan evler 2+1, villa ve Stella tipi 3 model olarak inşa ediliyor. Çam ağaçları arasında yapılan evler kayak yapanların kuşbakışı izlenebileceği bir konumda yer alıyor. Bir evde bulunması gereken tüm eşyaların bulunduğu bungalovlar vatandaşlara doğa ile iç içe konforlu konaklama imkânı sağlayacak.

KAYAK MERKEZİ’Nİ CANLANDIRMA ADINA ÇALIŞMA İÇERİSİNE GİRDİK

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan KAER MORHEN firma ortağı Yunus Kaya, alanda eksikliği hissedilen projeleri tamamlayarak hayata geçireceklerini ve bölgenin sezona yetişmesi için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini söyledi. Kaya, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:  “Bölge yatırımının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.  Mevcut bulunduğumuz alanda belediyenin yaptığı hazırda bir kayak tesisi var. Bizde alandaki eksiklikleri tespit ederek Yedikuyular Kayak Merkezi’ni canlandırma adına çalışma içerisine girdik. Bu kapsamda 20 dönümlük alanda 25 tane bungalov ev, bir adet restoran, 3 adet işyeri, bir adet yürüyen merdiven projesini yüklenici firma olarak başlattık. 5 aylık bir sürecimiz var. Hava şartları müsaade ettiği takdirde sezona yetiştirmeye gayret ediyoruz.

EVLERİMİZİN SON KABA ŞEKİLLERİ DE ORTAYA ÇIKTI

Yedikuyular bölgenin beyaz incisi oldu. Kayak merkezimiz çevre illerin hemen hemen hepsine kış turizminde hizmet veriyor. Alanı ziyarete gelen insanların birçoğu bu alanda konaklamayı talep ediyordu.  Bizde alanı canlandırmak adına bu işe müdahil olduk. Çalışmamızda son safhalara geldik. Evlerimizin son kaba şekilleri de ortaya çıktı.

KIŞ TURİZMİNE UYGUN İNŞA EDİLDİ

Evlerimizi kış turizmine uygun bir şekilde nem barlı, ısı yalıtımlı, izo camlı ve yapabilirsek inşallah kaloriferli yapmayı planlıyoruz. Ziyaretçilerimizi en iyi şekilde misafir edebileceğimiz, konaklama sırasında kişilerin herhangi bir problemle karşılaşmayacağı ortam sağlamayı hedefliyoruz.

MAHREMİYET KORUNACAK

Evlerimiz 2 ailenin kalabileceği, mahremiyet ortamının korunabileceği şekilde sırt sırta olarak dizayn edilmiştir. Yine  evlerimiz 2+1, villa ve Stella dediğimiz 3 modelimiz var. 25 adet ev yapıyoruz ama sırt sırta tasarlanan evlerle birlikte toplamda 35 ailenin konaklayabileceği şekilde dizayn ediliyor.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Konaklama yapan ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bin metrekare üzerinde restoran ve kafemiz olacak. Yine alan içerisinde en büyük eksikliklerden olan umuma açık 22 adet tuvalet alanları oluşturuyoruz ve buraya en çok değer katacak olan 500’e yakın yetişmiş çam ağacı ile peyzaj düzenlemesi yapacağız.

SOSYAL AKTİVİTELER

Planlanan çalışma alanı içerisinde gerek terapilerde, gerek hobi amaçlı, gerekse de eğlence amaçlı kullanılmak üzere at çiftliği projemiz var. Kışın kar motorlar aktiviteleri, ATV turları olacak. Yazın ise yine yaz turizmini geliştirmek amaçlı trekking (yürüyüş) ve benzeri gibi aktivitelerle bölgeyi hareketlendirmeyi planlıyoruz.” 

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

.

 

Editör: Mahmut Beyaz