Hayatın normalleşmeye başlaması ve yaz ayının gelmesiyle birlikte 2 yıldır memleketlerini göremeyen gurbetçi vatandaşlar ve turistler, Kahramanmaraş’a yavaş yavaş gelmeye başladı. Kente gelen ziyaretçiler geçmiş yıllardan bu yana sadece Kahramanmaraş’ın değil bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden birisi olan Tarihi Kapalı Çarşı’sında bu günlerde işleri hareketlendirdi. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte işlerinin daha da açılacağını dile getiren çarşı esnafı, koronavirüsün getirdiği maddi olumsuzluklara karşı ziyaretçilerin bir nebze de olsa nefes aldıracağını söyledi. Öte yandan Kapalı Çarşı’yı gezmeye gelen gurbetçi ve turistler şehirle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ZİYARETÇİLER SAYESİNDE İŞLER OYNAMAYA BAŞLADI”

Kapalı Çarşı esnaflarından Bakırcı Sıddık Balkarlı, ziyaretçilerle ilgili şunları söyledi: “Yaz ayının gelmesi ve normalleşme döneminin başlamasıyla şehrimize gelen gurbetçi vatandaşlarımız ile yerli ve yabancı turistler bizim işlerimizde yoğunluk oluşmaya başladı. Daha önce pandemi döneminde esnaf bayağı zorluk çekti, şu an anda şehrimize gelen ziyaretçiler sayesinde işler oynamaya başladı. Allah bereket versin.”

“BAYRAMIN YAKLAŞMASIYLA İŞLERİMİZİN DAHA DA AÇILMASINI BEKLİYORUZ”

Baharatçı Durdu Mehmet Akgeniş ise şu şekilde konuştu: “1 Temmuz’da ülkemiz normalleşmeye başlayınca yerli ve yabancı turistler şehrimize gelmeye başladı. Şu anda Tarihi Kapalı Çarşı’da yavaş yavaş hareketlilik yaşanıyor. İlerleyen günlerde Kurban Bayramı’nın da yaklaşmasıyla bu kalabalığın daha da artmasını bekliyoruz. İş yerimize gelen ziyaretçiler en çok Maraş biberi, pul biber, Maraş cevizli sucuk, tarhana, nar ve sumak eşkisi bu tur ürünleri daha çok tercih ediyorlar.”

“4-5 HAFTAYI KAHRAMANMARAŞ’TA GEÇİRECEĞİZ”

Almanya’dan gelen Gurbetçi vatandaş Fatih Turan, memleketini ve akrabalarını özlediğini belirterek, “Kahramanmaraş’taki ilk günüm, şu an şehri gezmeye başladık, daha gezeceğiz göreceğiz, memleket özlemimizi gidereceğiz. 4-5 haftayı Kahramanmaraş’ta geçireceğiz” dedi.

“MEMLEKETİ ÇOK ÖZLEDİK”

Almanya’dan gelen Hatice Tanır ise koronavirüsten dolayı 2 yıldır Kahramanmaraş’a gelemediğine dikkat çekerek, “Memleketi çok özledik. Şu anda onun acısını çıkartıyoruz. Vatan özlemimiz her zaman var. Bu günlerimize şükürler olsun eskisi kadar korona yok, biraz daha rahat gezebiliyoruz” şeklinde konuştu.

“TARİHİ KAPALI ÇARŞI’YA BAYILDIM”

Ankara’dan gelen yerli turist Zahit Boruasmaz, Kahramanmaraş’a ilk defa geldiğini etti. Boruasmaz, “Kahramanmaraş’ı yıllardır merak ediyorduk, hastane için buraya gelmiştik gelmişken burayı da bir görelim dedik. Çok ferah güzel bir şehir. Gerçekten modern bir şehir, çok beğendim. Trabzon Caddesi’ni de görme fırsatı bulduk. Tarihi Kapalı Çarşı’ya bayıldım zaten. Geniş, ferah bir ortamda gezebiliyorsunuz, o açıdan gerçekten takdir edilecek bir şehir ortamı oluşturulmuş. Burada özellikle baharat ve yerel ürünlere bakıyoruz. Onlardan alışveriş yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“14 YIL ÖNCEKİYLE ŞİMDİKİ ARASINDA ÇOK BÜYÜK FARK VAR”

İstanbul’dan gelen Davut Bayır ise şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’a 14 yıl önce gelmiştim bu 2. gelişim. Severek gezdiğimiz, dolaştığımız bir memleket. Sıcaklığı gayet olumlu bir durumda, özellikle iç turizm için tercih edilebilir. Genel çarşının durumuyla alakalı görseli gezdik. Esnaflarla muhammet ettik. 14 yılda Kahramanmaraş’ta farklı gelişimler var, şehir yapılanması dikkatimizi çekenlerden biri oldu. Gelişim anlamında 14 yıl öncekiyle şimdi ki arasında çok büyük fark var.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz