Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan’dan kent hakkında bilgi alan Bakan Özhaseki, valilik şeref defterini imzaladı. Bakan Özhaseki, ziyaretin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Elbistan Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası’nın açılış töreninin yapılacağı alana geçti. Burada kürsüye çıkan Bakan Özhaseki, hem Kahramanmaraş hem de ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti hükümetleri olarak inanç içerisine ve zevkle çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Bakan Özhaseki, bu sıkıntılı ortamda bir taraftan bin bir türlü bela ile mücadele ederken bir taraftan da yatırımları ara vermeden hızla sürdürdüklerini vurguladı. Sözlerinde sıklıkla Kahramanmaraş’ın vefasına vurgu yapan Bakan Özhaseki, “Çevre kirliliği ile ilgili, Aksu çayıyla ilgili, atıklarla ilgili, Elbistan-Afşin tarafındaki hava kirliliğiyle ilgili bize iletilen bir takım problemler var. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ımızın kentsel dönüşümünde de bu çevreden istifade edebilmesini sağlayacak ve bizden belki de bu konuda öncülük etmemizi isteyen talepler var” diye konuştu.

HEDEFE DOĞRU DURMADAN DEVAM EDİYORUZ”
Bakan Özhaseki, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün ve Elbistan’daki Tapu Kadastro binamızın açılışını yapıyoruz. Elbette binaların lüks olması, büyük olması, güzel olması hizmetin kalitesinin yanında getirmiyor. Bunun en güzel örneğini Osmanlı vermiş. Hepiniz Topkapı Sarayı’na gitmişsinizdir. Topkapı Batı’daki saraylarla kıyaslandığı zaman nihayetinde Topkapı Sarayı onların yanında çok mütevazı bir ev gibi kalır. Batı’da küçücük alanlara hükmeden kralların, düklerin kendine has olan o sarayları bile çok ihtişamlı ve büyüktür. Bunun yanında bizim Osmanlı’nın Topkapı’da oturmuş olduğu mekânlar adeta gecekondu gibi kalır. Ama Osmanlı’da öyle bir iman öyle bir anlayış ve öyle bir hizmet aşkı vardı ki oturdukları mekânları hiçe sayarlar. Tüm dünya üzerinde hesaplar yaparlar. Sonrada doğru bir planlama ile doğru adamlar atarak hedefe doğru azimle de hareket ederler. Batılı bir Profesör, “Filistin üzerinde çalıştığım bir sosyal araştırmada gördüm ki Osmanlı 3 yıl sonra yapacağı seferlere giderken öğle yemeğinden sonra üzümü nereden temin edeceğine dair kitaplarını, yazmış, planını yapmıştır” diyor. Eğer böyle bir planlama yapmazsanız büyük bir devlet olamazsınız. Büyük hedefler koyup, oraya doğru iyi bir planlama ile hareket etmezseniz, bu konuda azimle yola çıkmazsanız zaten işi siz başta kaybedersiniz. Allah’a hamt olsun bizlerde AK Parti hükümetleri olarak gerek bizden önceki arkadaşlarımız gerek şimdi görevde beraber olduğumuz, kol kola verdiğimiz gayret ettiğimiz arkadaşlarımız aynı inançla aynı şevkle ve arzuyla bu istikamete devam ediyoruz. Çok şükür. Bu sıkıntılı ortamda, zor bir coğrafyada bin bir türlü belayla uğraştığımız dönemde bile büyük yatırımlar yapıyoruz ve hedefe doğru da durmadan devam ediyoruz. Biz iyi niyetle çalıştıkça ve gayret ettikçe de cenabı hak işlerimizi bereketlendiriyor, o bizim gören gözümüz oluyor. Yürüyen ayağımız oluyor. Tutan elimiz oluyor.”

ZOR GÜNLERİMİZDE YANIMIZDA OLDUNUZ”
Kahramanmaraş’ın yıllardır AK Parti hareketini desteklediğini ve zor gününde yanında olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş’a ödeyecek bir borçları olduğunu sözlerine ekledi. Bakan Özhaseki, “Burada bizim asıl yapacağımız iş çalıştayda. Çevre kirliliği ile ilgili, Aksu çayıyla ilgili, atıklarla ilgili, Elbistan-Afşin tarafındaki hava kirliliğiyle ilgili bize iletilen bir takım problemler var. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ımızın kentsel dönüşümünde de bu çevreden istifade edebilmesini sağlayacak ve bizden belki de bu konuda öncülük etmemizi isteyen talepler var. Bu konuları masaya yatıracağız. Nihayetinde bende 21 yıl belediye başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak şimdi de çevre ve şehircilik konusunda Türkiye’deki bütün yatırımlara yön veren devletin, hükümetin bir bakanı olarak bu konulardan sorumlu bir insan olarak arkadaşlarımızla bugün oturacağız. Bütün STK’larımızdan bu konuyu tartışacağız. Arkasından belediyeye gidip, kapalı odada arkadaşlarımızla ortaya koyacakları projeleri tek tek gözden geçirip neler yapabiliriz onu tartışacağız. Bu arada tabii ki bakanlığımızın elindeki bulunan bütçeler doğrultusunda neler yapabileceksek onları esirgemeden, cömertçe Kahramanmaraş’ımız için vereceğiz. Çünkü Kahramanmaraş bizim gözümüzde yeri ayrı olan bir ilimiz. Yıllardır bizim hareketimizi destekliyorsunuz. Zor günlerimizde yanımızda oldunuz ve gönderdiğiniz temsilcileriniz zaten Kahramanmaraş’ı bir gün olsun Ankara’da gündemden düşürmezler. Bizimde Kahramanmaraş’a bu borcu ödeyecek şekilde hareket ettiğimizi herkesin bilmesi lazım. Sadece bana ait olan iller bankasından AK Parti hükümetleri döneminde gerek hibe olarak gerekse kredi olarak kullandırdığımız miktar bir milyar TL’yi buluyor. Gerek Büyükşehir Belediyemize gerek ilçe belediyelerimize kendi imkânlarımızla vermiş olduğumuz bu hibelerin ve kredilerin yanı sıra Avrupa Birliği fonlarından temin ettiğimiz hibe olarak gelecek krediler, buradaki kentsel dönüşüm için rezerv alanlar var. Binlerce metrekare istendiğinde esirgemeden belediyelerimize onun tahsisini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

AÇIĞA ÇIKMAK İÇİN BÜYÜK BİR MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ”
Belalardan kurtulup aydınlığa kavuşmak adına büyük bir mücadele verdiklerini belirten Bakan Özhaseki, “Dışarı büyük problemlerle uğraşırken yani PKK gibi bir bela ile uğraşırken bir taraftan FETÖ gibi bir bela ile uğraşırken dünyanın uydurmuş oldukları bir proje örgüt DEAŞ ile uğraşırken bir taraftan da batının bize karşı uygulamış olduğu ekonomik ambargo ve boğulma hareketi karşısında bu sıkıntılardan kurtulup açığa çıkmak için büyük bir mücadele içerisindeyiz. Hamt olsun bu konuda başarılıyız. Eğer bizim başımızda olan belalardan bir tanesi batının başında olmuş olsaydı o ülke çökerdi. Batı’da hangi ülkeleri güçlü görüyorsanız aklınızdan geçirin ve bir PKK belası 40 yıldır onların başında olsaydı, bütün dünyada onları desteklemiş olsaydı o ülkeler onlarla mücadele edemezlerdi. FETÖ gibi bir bela herhangi birisinin başında olsaydı. Bütün devletin ve milletin kılcal damarlarına kadar iki yüzlü bir siyasetle yalancı bir gülüşle dirliğini ve milli duygularımızı sömürerek o ülkelerde aynı faaliyetleri göstermiş olsalardı emin olun Avrupa’da herhangi bir ülke bunun altından kalkamazdı” şeklinde konuştu.

AFRİN’DE DÜNYAYA PARMAK ISIRTTIK”
Afrin’de yapılan operasyonla tüm dünyaya parmak ısırttıklarını anlatan Bakan Özhaseki, son olarak sözlerine şunları ekledi: “DEAŞ diye bir örgütten bahsediliyor. Bu bir proje örgüttür. Sakalı uzattırıyorlar ve DEAŞ’cı oluyor. Sakalı kesiyorlar PYD’li oluyor. Onu bahane ederek orada toplanıyorlar. O ülkelerin hepsine dönüp, “10 bin kilometre öteden siz buraya neden geldiniz? Burada sizin bir hukukunuz mu var? Komşuluğunuz mu var?” diyoruz. Bunun bahanesi işte o DEAŞ dedikleri örgüt. İslam tarihinin hiçbir döneminde DEAŞ diye bir örgütün yeri yoktur. Nereden çıktı bunlar? Kendileri uydurdular. Hala ABD’nin başındaki zat durmadan “DEAŞ’a odaklanalım. Onun üzerindeki odaklanmayı lütfen başka yönlere çevirmeyin” diyor. Bu arada da orada 100 yılda bir olabilecek haritalar çizilirken Türkiye’yi de dışarı da tutmaya çalışıyorlar. Ama hamt olsun biz orada gittik ve gücümüzü gösterdik. Tüm dünya parmak ısırdı. 4 binden fazla teröristi yerlere gömdük ama bir tek sivile zarar vermedik. Orada yıllardır yapmış oldukları hazırlıkları başlarına geçirdik.”

BU MİLLET VEFALI BİR MİLLET”
TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise konuşmasında şunları kaydetti: “Bu güzel tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu tesisleri bize kazandıran bizleri onurlandıran başlattığı ve başlatacağı hizmetlerle marka şehir olma yolunda önemli adımlar atmasına sebep olan bakanımıza hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz diyorum. AK Partinin bir sorunu var bakanım. Siyasette yap, anlat, hatırlat diyorlar. Yapamıyoruz, anlatamıyoruz, yapamıyoruz. Çünkü zaman yok. Ama bu millet vefalı bir millet.16 senedir yapılanları görüyor. Yaşanabilirler şehir adına attığımız adımları görüyor. İbadet aşkıyla Ak Parti kadrolarını, şehirleri nasıl değiştirdiğimizi görüyor. Hayırlı olsun diyorum. Bu ülkenin otuz yıl önceki dairelerini görenler bilenler için bunun ne anlama geldiğini çok önemli. Sadece fiziki mekânları değiştirmiyoruz. Hizmet kalitesin e-devlet anlayışını geliştiriyoruz. Ben emek veren bütün kadrolarımıza başta bakanımıza ve şehrimize gösterdiği pozitif ayrımcılığa, ilgiye teşekkür diyorum. Hepiniz adına, Milletvekili arkadaşlarım adına ve bugün bereketli bir gün olacak. Güzel bir gün olacak. İyi bir çalıştay yapacağız.”

Haber: Ahmet Güneçıkan/ Mahmut Beyaz/ Emre Akkış/Mustafa Kılınç


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz