Bu proje ile 15-18 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Türkiye'nin uzun mesafe (XC) yamaç paraşütü uçuşlarının gerçekleştirildiği en önemli kalkış tepesi olan Narlı Kardelen Tepesinde düzenlenmesi planlanan ‘’Kardelen Tepesi XC Open 2019’’ yarışmasının ön hazırlıkları için gerekli olan teknik çalışmalar yapılacak. Bu çalışma kapsamında DOĞAKA tarafından bölgeye getirtilecek alanında uzman ekipler çalışmalarını yürütürken, Kahramanmaraş'ta bulunan yamaç paraşütü pilotları ve eğitmenlerinin de yarışma planlama konusunda deneyim kazanması bekleniyor.

“YAMAÇ PARAŞÜTÜ SPORUNA ÖZEL EHEMMİYET VERİYORUZ”
İmza töreninde konuşan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kahramanmaraş’ın doğa sporlarında çevresindeki illere göre avantajlı bir konumda bulunduğunu, bu yüksek potansiyelin daha etkin tanıtımı ve iyi bir planlama sonucunda verimli kullanılmasının bölgesel kalkınma açısından son derece önemli olduğunu, bu kapsamda DOĞAKA'nın 2015 yılında Kahramanmaraş Doğa Sporları Panelini düzenlediğini, şu anda hazırlıkları devam eden Kahramanmaraş 2023 Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nda doğa sporları ve yamaç paraşütü sporuna özel ehemmiyet verdiklerini belirtti.

“KAHRAMANMARAŞ YAMAÇ PARAŞÜTÜ İÇİN GÜZEL BİR İKLİME SAHİP”
T.H.K Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği adına konuşan Kulüp Başkanı Cemil Önder’de, Kahramanmaraş’ın Yamaç Paraşütü sporu için bulunmaz bir İklim ve Coğrafyaya sahip olduğunu, bunu da 2014 yılında Narlı Kardelen Tepesinden Mardin’e kadar uçulup, kuş bakışı 343.5 km gidilerek Türkiye Rekoru kırılarak kanıtladığını söyledi. Yine Kahramanmaraş’ın 12 ay Yamaç Paraşütü sporunun yapılabildiği ender yerlerden biri olduğunu söyleyen Önder, her yıl yüzlerce sporcunun bölgeye geldiğini söyledi. Şehrin tanıtımını daha iyi yapabilmek ve Yamaç Paraşütü sporunu daha geniş kitlelere duyurabilmek için yarışma yapmaya karar verdiklerini söyledi. İlkinin bu sene gerçekleştirmeyi düşündükleri yarışmayı, her yıl bir üst seviyeye taşıyarak önümüzdeki yıllarda Dünya Şampiyonalarını Kahramanmaraş’ta düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz