Tekstil alanında dünyanın önde gelen e-ticaret ve elektronik pazar yeri (B2B) sitesi olan ve sektördeki güçlü global varlığı ile tekstil, konfeksiyon ve moda endüstrisine 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Fibre2fashion.com, KMTSO üyelerine özel indirim sağladı. KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ile Fibre2fashion.com Türkiye Koordinatörü Suat İdil arasında imzalanan protokol anlaşmasıyla KMTSO üyeleri, devletin verdiği yüzde 60’lık desteğin yanı sıra Fibre2fashion.com’dan ek olarak yüzde 20’lik bir indirim alacak.

İNDİRİM BİZİ BİR ADIM DAHA ÖNE ÇIKARACAK”
Protokol anlaşmasında konuşan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, şunları söyledi: “Sevinçli bir yılın başlangıcından sonra hayırlı bir hamle daha yaptığımızı düşünüyoruz. Biliyorsunuz Kahramanmaraş geçen yıllarda maksimum aylık 80-90 milyon dolar ihracat yapabilmişti. Bu yıl Mart ayında bu rakamı 116 milyon dolara çıkarttık. Mart ayı ihracatımızın rekorunu Nisan ayında kendimiz tekrar kırıp 119 milyon dolara çıkarttık. Bu bizim için hem çok sevinçli hem de gururlu bir tablo. Bunu bir adım daha ileriye nasıl alabilirizi düşündük. Bizim 2023 hedefimiz 5 milyar dolar. Buna yürüyerek gitmek yerine koşarak gitmenin yollarını arıyoruz. Bu kapsamda Fibre2fashion.com ile bir imza anlaşması yapacağız. Dünyadaki tekstil ticaretiyle ilgili ciddi bir kurum olan sitede üyelerimize özel indirim yapacağız. Bu indirim bizi bir adım daha öne çıkaracak. Bizim firmalarımızı pazara hazırlayacaklar.

“KAHRAMANMARAŞ FİRMALARININ DAHA ÇOK İHRACATINI ARTIRMALARINI İSTİYORUZ”
Fibre2fashion.com Türkiye Koordinatörü Suat İdil ise, “Fashin dünyanın en büyük tekstil odaklı ticaret sitesidir. 700 bine yakın kayıtlı üyemizle bu konuda ciddi bir iş ağı yaratmaktayız. Türkiye’de de faaliyetlerimizi uzunca bir zamandır sürdürüyoruz. Bakanlığın prestijli onay verilmiş e-ticaret sitesi olarak yer almaktayız. Yeni bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle firmalar bireysel olarak bu üyelikten yararlanabiliyorlar. Teşvikin oranı ise yüzde 60. Biz Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ili bir işbirliği yaparak bu desteği daha da ileriye götürmek kararındayız. Bu yüzden ekstra indirim sağlayacağız. Böylece tekstil alanında çok büyük bir potansiyele sahip Kahramanmaraş’taki firmalarımızın daha çok ihracatlarını artırmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz