Kent tarımının tanıtılması, çiftçilerin yeni, modern ve ileri teknoloji makinalarla buluşması adına bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek olan Kahramanmaraş Tarım Fuarı’na sayılı günler kaldı. Sanayi alanında olduğu gibi tarım sektöründe de her geçen yıl biraz daha yukarılara çıkan ve gerek çiftçisiyle gerekse de yetiştirdiği kaliteli ürünlerle adını tüm Türkiye’ye duyurmayı başaran Kahramanmaraş, 28 Eylül’de başlayacak olan tarım fuarı ile birlikte tarım sektöründeki çıtayı daha da yukarılara çıkarmak istiyor. Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, tarım fuarı ve bundan sonra düzenlenecek tarımsal fuarlarla birlikte bölgedeki tarım potansiyelini geliştirilmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu yıl tarım fuarının içerisinde buza teşvik müsabakaları gibi bazı yarışmalar düzenleyerek, fuar potansiyelini arttıracaklarını anlatan Emiralioğlu, “İl dışından gelen hem tüccarlara hem de ziyaretçilere ilimizin tarım potansiyelini ve tarımsal ürünlerini tanıtma fırsatı yakalayacağız” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİLERİMİZİN YENİLİKLERLE BULUŞMASINI HEDEFLİYORUZ”
Bölge çiftçilerinin yeniliklerle buluşmasını istediklerini ifade eden Emiralioğlu, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş ülkemizin önemli tarım şehirlerinden bir tanesi. Burası sanayi şehri olmasının yanında da önemli bir tarım alanıdır. Bu noktada biz çiftçilerimizin tarımsal yeniliklerle buluşmasını, pazarlık imkânlarının geliştirilmesini, çevre illerimize ve ülkemize ilimizin tarım potansiyelini tanıtılmasını istiyoruz. Tabii tarım fuarına destek veren kuruluşlardan birkaçı olan Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla birlikte bizde tarım fuarına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak katkı verme gayreti içerisindeyiz. Biz bu tarım fuarı ve bundan sonra düzenlenecek tarımsal fuarlarla bölgemizin tarım potansiyelini geliştirilmeyi ve bölgemiz çiftçilerinin yeniliklerle buluşmasını hedefliyoruz.

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK
Bu yılki fuarda bazı yarışmalar düzenleyeceklerinin bilgisini veren Emiralioğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Fuarımızda tarım aletleri ve makinaları var. Traktör firmalarımız var. Güneş enerjisi ve sebze, meyveyle ilgili çiftçilerimizin kullanacakları ekipmanlar yer alacak. Bunun yanında bu yıl tarım fuarımızın içerisinde buza teşvik müsabakaları gibi yarışmalar düzenlenecek ve bu bölgemizin tarım potansiyelinin tanıtımını sağlayacak. Çiftçilerimiz arasında küçük yarışmalarda düzenlemeyi hedefliyoruz. Yine evcil hayvanların sergilendiği bir yarışma düzenleme hedefimiz var. Genel olarak fuardaki temel hedeflerimiz bunlar.”

FUAR, KENT TANITIMINDA ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENECEK”
Fuarın Kahramanmaraş’ın tanıtımında önemli bir rol üstleneceğini vurgulayan Emiralioğlu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Tarım fuarlarının iki tane temel amacı vardır. Birincisi çiftçilerin yeni tarım makinaları ile tanışmasıdır. Dolayısıyla çiftçiler yaptıkları tarımsal faaliyetlerini daha modern usullerle gerçekleştirecekler ve böylelikle aldıkları verim artacak. Yani çiftçilerimiz açısından tarımsal yeniliklerle buluşmasını sağlamak yönünden bir hedefimiz var. İkincisi ise bölgemizde çok fazla çeşitli tarım ürünü var. Bu fuar sayesinde kooperatiflerimiz fuara katılacaklar. Bu şekilde ilçe müdürlüklerimiz de fuarda ürünlerini sergileyebilecek. İl dışından gelen hem tüccarlara hem de ziyaretçilere ilimizin tarım potansiyelini ve tarımsal ürünlerini tanıtma fırsatı yakalayacağız. Hem çiftçilerimizi yeniliklerle buluşturacağız hem de çiftçilerimizin ürettiği ürünleri ülke kamuoyuna ve fuara gelen diğer ziyaretçilere tanıtacağız. Buradaki en önemli ürünlerimizden olan ceviz ve zeytinde biz fuarlar sayesinde artık makinalı hasat yöntemlerini daha çok kullanılmasını hedefliyoruz ve bu yıl buna ulaşmamızda önemli bir aşama kaydetmiş olacağız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz