Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı arttırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, bu yıl da Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yeni tip koronavirüs tedbirine uyularak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Kahramanmaraş Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra ise Kahramanmaraş’ın tanıtımda rol üstlenen Turizm İrtibat Bürosu’na geçilerek, şehrin turizmi hakkında vatandaşlara bilgi verildi.  Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı’nın yanı sıra Germanicia Otel Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli, Clarion Hotel Genel Müdürü Levent Erdim ve seyahat acentesi sahibi Nesrin Kısakürek’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca yıl içerisinden en fazla doluluk oranına sahip olan otellere belge takdimi yapıldı.

“İLERLEYEN SÜREÇTE TURİZM KAHRAMANMARAŞ’TA HAK ETTİĞİ YERE DOĞRU İLERLEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Kahramanmaraş Valiliği önünde bulunan İrtibat Bürosunda yapılan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulanan Germanicia Otel Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli, şu ifadeleri kullandı: “Bu hafta Turizm haftası Kahramanmaraş’ta turizmde önemli bir konu. Bu hafta Turizm irtibat bürosunda Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı önderliğinde Turizm haftasını kutluyoruz. Tabii biraz içimiz buruk. Bilindiği üzere 1 yıldır turizm sektörü dünya genelinde çok sıkıntı çekiyor. Kahramanmaraş’ımızda son 4-5 yıldır yaptığımız hareketlerle turizm sektörü bir ivme yakalamaya başlarken pandeminin gelmesi büyük bir şanssızlık oldu. Fakat bu zor zamanlarda yaptığımız işler, yaptığımız ilişkiler ve pazarlama teknikleri ile inşallah ilerleyen süreçte turizm Kahramanmaraş’ta hak ettiği yere doğru ilerleyeceğini düşünüyoruz.

“BU İRTİBAT BÜROSU KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kahramanmaraş Valiliği önünde bulunan turizm irtibat bürosundayız. Dönem dönem her sene turizm haftası boyunca biz burada tanıtıcı materyallerle, aynı zaman logolarla Kahramanmaraş tanıtımları yaptık. Kısa bir süre de olsa Kahramanmaraş’ın tanıtımında bir ses getirme bir farkındalık oluşturmak için çabalar sarf ettik. Bu irtibat bürosu Kahramanmaraş için çok önemli. Buranın Televizyon ekranlarıyla, Kahramanmaraş’ımızın tüm dönelerinin olduğu slayt gösterileriyle ve kiosklar ile biraz daha hareketlenmesi gerekiyor. Bu da bizim şehrimize düşen bir konu.”

“BURASI ŞEHRE KATKI SAĞLAYABİLİR”

Clarion Hotel Genel Müdürü Levent Erdim ise şunları söyledi: “Turizm haftası nedeniyle etkinliği burada açıyoruz. Çünkü bu tip yerler şehir halkının pek bilmediği ama dışarıdan gelenlerin özellikle aradığı yerler. Böyle yerlerin sezon boyunca açık olması bizim açımızdan da faydalı. Gelen yerli turizm Kahramanmaraş’ta nereyi gezeceğini, Kahramanmaraş’ta nerede kalabileceğini, Kahramanmaraş’ta hangi etkinlikleri yapabileceğini buradaki materyallere bakarak one göre bir yol çizebilir. Bu nedenle burası şehre katkı sağlayabilir.”

“TURİZM ANLAMINDA ZATEN ÇOK DEĞERLERİMİZ VAR”

Kahramanmaraş Turizminin gelişmesi konusunda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyen Seyahat acentesi sahibi Nesrin Kısakürek, “Turizm haftasını kutlamak üzere otelci ve turizmci arkadaşlar ile bir araya geldik. Tabii pandemi sebebiyle biraz daha sönük geçmiş olabilir ama Kahramanmaraş’ta son dönemde ciddi gelişmeler var. Turizm anlamında zaten çok değerlerimiz var ama önemli olan bunları ön plana çıkarmak. Bu anlamda da hareketlilik başladı. Acente olarak bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Rehber arkadaşlarla beraber bazı çalışmalar yapıp bu tanıtıma daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz. Turizm Enformasyon ofisinin açılması da tabiki Kahramanmaraş’a katkı sağlayacak. Gelene giden turistler hatta yerel halk bile Kahramanmaraş’ın bilmediği birçok yerini bu ofis sayesinde keşfetmiş olacak” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz