Ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da KPSS sınavı gerçekleştirildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS Ortaöğretim oturumunda, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri öğrenciler için seferber oldu. Polis ekipleri öğrencileri sınava yetiştirmek için adeta zamanla yarıştı.  Kimliği olmayan öğrencileri nüfusa götürüp, fotoğraf çektirip ardından kimliklerini çıkartan polis, sirenlerini çalarak trafikte geçiş üstünlüğünü kullanarak öğrencileri son dakikalarda okula yetiştirdi. Aynı zamanda ana cadde ve bulvarda gördükleri öğrencileri de toplayarak okullarına götüren polis, onların rahatça ulaşmalarını sağladı.

SON SANİYELERDE YETİŞTİLER

Türkoğlu ilçesinden Kahramanmaraş’a gelerek Şehit Galip Ateşe İlköğretim okulunda sınava girmeye çalışan Abdullah Azad K. (17) polisin uyarısıyla kimliğini yanına almadığını, ilçede kaldığını fark etti. Sınav giriş saatine 15 dakika kala okula gelen Azad K.’nın önce T.C. numarasını nüfusa bildiren polis, belgelerin seri şekilde hazırlanmasını sağladı. Ardından polis öğrenciyi önce fotoğrafçıya, sonra nüfusa ardından da okuluna yetiştirdi. Son saniyelerde okula koşarak giren Azad K. sınava alındı. 19 Mayıs lisesine kimliksiz gelen Melike Nur Y.’ye de yardımcı olan polis önce nüfusta kimliğini çıkarttı sonra 1 dakika kala okula yetiştirdi. 

54 ÖĞRENCİ SINAVA YETİŞTİRİLDİ

Polis ekipleri 14 öğrencinin nüfustan kimliğini çıkartıp okula yetiştirirken, kimliğini evde unutan 6 öğrencinin evinden kimliğini alıp okuluna götürdü. Yanlış okula giden ve sınava geçen kalan 34 öğrenciye de servis görevi yaparak yardımcı oldu.  Toplamda 54 öğrenciyi sınava yetiştiren polise adaylar teşekkür etti.

Haber: Samet İspir

Editör: Mahmut Beyaz