KAGİD, Ab Sivil Düşün Programı kapsamında 1 ve 2 Ekim tarihlerinde Sular Otel’de düzenlenen Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ çalıştayına, Sosyal Hizmet Uzmanı Gül Erdost, Gazeteci Serpil Yılmaz ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Gazeteci Melda Onur katıldı.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren STK ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı 2 gün süren çalıştayda Gül Erdost, Serpil Yılmaz ve Melda Onur, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Tüm Alanlara ve Çalışma Yaşamına Etkisi,Türkiye’de Kadının Konumu, Medyada Kadın Algısı, Medyanın Kadın Yaşamı Üzerindeki Etkisi, Türkiye’de Siyasette Kadın, Kadın ve Demokrasi,  Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yasal Dayanakları ve Uygulama Sonuçları başlıkları altında bilgi ve birikimlerini anlattılar.

Verimli olduğu kadar bir o kadar eğitici ve öğretici çalıştay sonrası KAGİD Başkanı Kibar Özdemir, tüm katılımcılara teşekkür ederek, hedeflerinin toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin yayılması ve kadınların hayatın her alanında güçlenmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Özdemir, son yıllarda kadınlara yönelik cinayetlerin, şiddetin arttığına dikkat çekerek: “Çocuk istismarları, küçük yaşta evlilikler, kadına yönelik fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik ve ekonomik baskınının arttığını görüyoruz. Bu konular maalesef ülkemizin kanayan yarasıdır. Elbette bu suçların anayasamızda ağır cezaları var. Ancak önemli olan bu suçları önlemek. Önlemenin yolu da eğitimden geçer.

İşte gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayın temel amacı; toplumsal huzur ve aile içi barışı ve sevgiyi tesis etmektir.

Toplantının ardından, gelen katılımcılarımız bağlı bulundukları kurumlarda düzenleyecekleri eğitimle burada edindikleri bilgi ve birikimleri aktaracaklardır.

Çok verimli bir çalıştay oldu, bizimle bilgi ve birikimlerini paylaşan hayatını kadın haklarına adayan sevgili dostlarım Gül Erdost, Serpil Yılmaz ve Melda Onur’a, aynı zamanda çalıştayımıza katılan Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren STK ve siyasi parti temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu çalışmamız KAGİD’in topluma hizmetinin bir parçasıdır” diyen Başkan Özdemir, bu tür çalışmaların devamının geleceği bilgisini de sözlerine ekledi.

Editör: Mahmut Beyaz