Görenlerin içlerini acıtan yaşam hikayesi Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı İsa Divanlı Mahallesi’nde kaydedildi. İddiaya göre 32 yaşındaki Salim Gülebenzer ile 22 yaşındaki Çilem Gülebenzer ailelerinin rızası olmadığı için kaçarak evlendi. İstenmeyen evlilik sebebiyle ailelerinin sırtını döndüğü Gülebenzer çiftinin ise 3 ay önce Belinay Hira isimli kızları dünyayı geldi. Eşinin doğum yapması sebebiyle çalıştığı çelik firmasından doğum izni isteyen baba Salim Gülebenzer, izin almakta diretince işten çıkarıldı. Hem Belinay Hira’nın doğması hem de babanın işsiz kalması sonrası maddi anlamda büyük sıkıntıya giren Gülebenzer ailesine bir darbe de evlerinde oturduğu kayınbabadan geldi. Gülebenzer çiftinin oturduğu mutfağın ve lavabonun oldukça kötü olduğu, banyonun bile bulunmadığı rutubetli evin sahibi duygusuz kayınbaba, çifte, ‘evden çıkın, ben de işsizim, kiraya vereceğim’ dedi. Bir taraftan iş arayan, diğer taraftan da 3 aylık Belinay Hira’ya bakma mücadelesi veren Gülebenzer ailesi yetkililerden, en çok da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyor. Gülebenzer ailesinin yardım çığlığını anne Çilem Gülebenzer anlattı.

“CUMHURBAŞKANIMIZA SESLENİYORUM BİZİ BU ÇİLEDEN KURTARSIN”

Eşinin 3 aydır işsiz olduğunu ve 3 aylık bebeğiyle çok zor durumda olduklarını belirten Gülebenzer, “Eşim yaklaşık 3 aydır çalışmıyor, 3 aylık çocuğumla çok zor durumdayım. Kayınbabamın evinde oturuyoruz, o da bize evden çıkın, kiraya vereceğim diyor. Durumum çok kötü, yetkililerden yardım bekliyorum, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bizi bu çileden kurtarsın. Eşime bir iş versinler yoksa psikolojimiz alt üst oldu, yardıma ihtiyacımız var. Yardımsever insanlarımızdan yardım bekliyorum, Allah rızası için bize yardım etsinler” dedi.

“EŞİM ÇALIŞIRSA BİZİ GEÇİNDİRİR”

 Eşi için iş isteyen Gülebenzer, “Benim doğum yaptığım dönemde eşim doğum iznize ayrılmıştı. 5 gün doğum iznine ayrıldıktan sonra sorun çıkardılar. Sonrasında da izin aldığı için işten çıkardılar. Hiçbir yerden yardım alamıyorum. Ben öncelikle eşime bir iş istiyorum sonrasında kafamı sokacak bir ev, kirada olabilir, eşim çalışıp kirayı ödeyebilir. Yeter ki bu şartları iyi olmayan evden çıkabileyim. Ev tamamen rutubetli, yaşanacak şekilde değil. Kafamı sokacak, çocuğumu daha sağlıklı büyütecek daha düzgün bir eve oturayım istiyorum” ifadelerini kullandı.

“YAŞADIĞIMIZ EV ÇOK KÖTÜ”

Yaşadıkları evin rutubetli olduğunu ve 3 aylık minik Hira için sağlıklı olmadığını anlatan Gülebenzer, “Yaşadığımız evin mutfağı çok kötü, berbat halde. Tuvalet desen doğru düzgün tuvaleti yok evimin. Banyo yapacak yerimiz yok. Çocuğuma mama alacak param yok.  Çocuğuma kıyafet alamıyorum, komşularımın getirdiği kıyafetlerle geçiniyorum. Eşimin iş bulmasını istiyorum. Kendimiz çalışabilirsek, bize o imkanı verirlerse kendi geçimimizi sağlarız. Ne olur insanlarımız bize yardım etsin. Yeter ki çocuğum bu evin rutubetinden kurtulsun. Eşim şuan da iş aramaya gitti. Tüpçülere gidiyor, bir hafta çalışıyor, günlük işleri arıyor geçinebilmek için. Allah rızası için yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Samet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz