Son 2 yıldır pandemi nedeniyle düzenlenemeyen protokol bayramlaşma programı, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte Kurban Bayramı’nın 2’nci gününde gerçekleştirildi. Yine her zaman olduğu gibi valilik bahçesinde tertip edilen programda, kent protokolü birbiriyle bayramlaştı. Oldukça güzel görüntülere sahne olan bayramlaşma törenine; AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Vali Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, diğer protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

BİRLİKTE OLMAYI ÖZLEMİŞTİK”
Katılımın yoğun olduğu programda açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bayramların kardeşliği ve yardımlaşma duygusunu güçlendirdiğini söyledi. Uzun bir aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ünal, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Kahramanmaraş büyük bir coşku yaşıyor. Uzunca bir zamandan beri birlikte olmayı özlemiştik. Ama tabii birlikte olurken de maskeye, mesafeye, temizliğe dikkat etmemiz gerekiyor. Bugün hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem valimiz hem tüm siyasi partiler, STK’lar hep beraber büyük bir kardeşlik içerisinde bayramlaştık.

Bayramlar bu yönüyle de bir kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma anlamına geliyor. Bayramlarımız hep var olsun. Çünkü bayramlar bize insan olduğumuzu hatırlatıyor. Bayramlar bize yardımlaşmayı, paylaşmayı hatırlatıyor. Bu yüzden bayramlar çok kıymetlidir. İnşallah hep beraber sağlık, huzur, mutluluk içerisinde Allah bizi nice bayramlara çıkarsın.

TÜRKİYE SAĞLIK SİSTEMİNDE AVRUPA’YI GEÇMİŞ DURUMDA”
Türkiye şu anda aşılamada dünya 8’incisi ve salgınla mücadelede de dünyanın en iyi 10 ülkesi arasında. Türkiye’nin sağlık sisteminin başarısı tartışılmaz. Mesela geçen hafta dağda bir çobanımız rahatsızlandı. Cep telefonuyla 112’yi aradı ve yarım saat içerisinde ambulans helikopterimiz gitti, çobanımızı dağdan aldı ve hastaneye yetiştirdi. 15-20 yıl önce Avrupa’da böyle şeyler oluyormuş diye konuştuğumuz ve imrendiğimiz şeylerdi. Şu anda Türkiye sağlık sisteminde Avrupa’yı geçmiş durumda.

KAHRAMANMARAŞ OLARAK EKSİKLERİMİZİ TAMAMLIYORUZ”
Salgın bütün dünyayı çok derinden etkiledi. Küresel ekonomide çok ciddi anlamda daralma yaşandı. Tedarik zincirlerinde sorunlar yaşanıyor. Dünya şu anda üretim bantlarında çok ciddi sorunlar yaşıyor. Bu anlamda Kahramanmaraş’ımız çok iyi. Kahramanmaraş’ımız geçtiğimiz 6 ay içerisinde 500 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yani üretim açısından Kahramanmaraş’ımız son derece iyi. Kahramanmaraş özelinde baktığımızda sağlık altyapımızı tamamladık. Eğitim altyapımızı tamamladık. Ulaşım altyapımızı tamamladık. Şimdi büyükşehir belediyemiz şehir altyapısını tamamen elden geçiriyor.

TÜRKİYE’YE FRANSA’DAN ALMANYA’DAN BAKTIĞINIZDA BİR SÜPER GÜÇ GÖRÜYORSUNUZ”
Bugün Türkiye’de AK Parti’yi Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirenlerin Türkiye ile ilgili biz şunu yapacağız dediğini hiç duydunuz mu? Bir vizyon ortaya koyduklarını gördünüz mü? Mesela sessiz sedasız 2 gün önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile beraber Delta V aya insansız roket motoru deneyi yapıldı. Bu roket deneyi başarıyla sonuçlandı. Bugün Türkiye’ye CHP’den muhalefetin durduğu yerden baktığınızda büyük bir karamsarlık görüyorsunuz. Ama Türkiye’ye Fransa’dan Almanya’dan Hollanda’dan baktığınızda bir süper güç görüyorsunuz. Bu bayram bize birazda o özgüveni hatırlatıyor. Yani Türkiye’nin yeniden başarabileceğini, Türkiye’nin ayağa kalkarak bölgesinde lider konuma geldiğini hatırlatıyor.

BİR MUHALEFET HAFTADA 30-40 TANE YALAN SÖYLER Mİ?”
Muhalefeti ciddiye alabilmemiz için muhalefetin ciddi işler yapması gerekiyor. Eğer bir muhalefet bu ülkede milyonlarca genç sınava girmeden bir gün önce Katar yalanını söylüyor ve utanmadan bu Katar yalanını sürdürüyor ve o milyonlarca sınava giren gencin psikoloji hiç umurunda olmuyorsa, bir muhalefet bir FETÖ’cünün ürettiği sahte belgeyi alıp servis ediyor ve bu sahte belge üzerinden siyaset yapıyorsa, bu muhalefetin ciddi anlamda sorgulanması gerekiyor. Biz artık AK Parti olarak haftanın yalanları diye seri yayınlıyoruz artık. Bir muhalefet haftada 30-40 tane yalan söyler mi?”

DÜNYAMIZIN BARIŞA VE KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR”
Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu, şunları kaydetti: “Bugün İslam Âleminin Kurban Bayramı. Kurban Bayramı’nı idrak ettiğimiz şu günlerde tüm Müslümanların ve ülkemizin barış ve kardeşlik içerisinde olmasını diliyorum. Bugünlerde ülkemizin ve dünyamızın barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Barış, sevgi kardeşliğin yaşandığı, küskünlerin barıştığı gün olarak tüm İslam âleminin, Kahramanmaraşlı dostlarımızın, arkadaşlarımızın, hemşerilerimizin ve gazeteci camiasının bayramını kutluyorum.”

BAYRAMLAR BİZİ BİRLEŞTİRİYOR”
KMBGC Başkan Yardımcısı Mehmet Yüzbaşıoğlu ise, “Bugünlerin özel bir anlamı var. Hem hatırlamak hem de hatırlanmak adına. Şu an herkes burada bu hatırlamak ve hatırlanmak durumunu yerine getiriyor. Bu bizim önemli günlerimiz tabii ki değer vermemiz lazım. Bu koronavirüste bizi ayrıştırdı ama buradaki bayramlaşma bir birleştirici oldu. Bu bayramlar bizi birleştiriyor. O yüzden bayramlara değer vermek lazım. Büyüklerimize, küçüklerimize saygı göstermemiz lazım. Bu organizasyonu tertip edenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış/Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz