Yeni yayın döneminde bir birinden renkli programlarıyla izleyicisini ekran başına kilitleyen Aksu TV, her sabah kent ve ülke gündemini ulusal ve Kahramanmaraş'ın yerel gazeteleri ile ekranlara taşıyor.

Aksu TV ekranlarında Türkiye ve Kahramanmaraş gündemi izleyicisiyle buluşuyor. Kent ve ülke gündemi ile sosyal medyayı da kullanarak izleyicisine sabahın erken saatlerinde gündemle ilgili bilgi veren program izleyicileri güne haberle başlatıyor. Programı izleyen vatandaşlar ise ülke ve kent gündemiyle ilgili geniş bir bilgiye sahip oluyor. Hafta içi her gün Erhan Ersavaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Güne Başlarken’ programında ulusal gazetelerden Türkiye, Habertürk, Milliyet, Posta, Sabah, Star ve Takvim gazetelerinin birinci sayfalarındaki haberler okuyucusuyla paylaşılıyor. Kahramanmaraş yerelde ise günlük gazetelerden Manşet, Kahramanmaraş’ta Bugün, Yine Haber ve haftalık gazetelerin birinci sayfaları, Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren edeajans.com, havadismaras.com, maraskimlik.comhaberilica.com, kahramanmarasgazetesi.com, marasgundem.com ve spor46 internet sitelerinin flaş haberleri eğlenceli ve canlı katılımla izleyicilerin kent ve ülke gündemiyle bilgi sahibi olması sağlanıyor. Türkiye genelinde ve kentte yaşayan Kahramanmaraşlıların büyük ilgi gösterdiği programda özellikle gurbetçiler memleketleriyle ilgili haberleri de takip etme imkanı buluyor.
‘GÜNE BAŞLARKEN’
Her sabah 08.00’da izleyicisiyle buluşan Erhan Ersavaş canlı olarak sunduğu program ‘tarihte bugün’ köşesiyle geçmiş tarihlerde bugün yaşanan olayları kronolojik sıraya göre duyurmasıyla başlıyor. Günün sorusunu sorduktan sonra izleyicisini de programa dahil eden Ersavaş izleyiciden gelen görüş ve yorumları da canlı yayında okuyor. Programla ilgili konuşan ‘Güne Başlarken’ programının hazırlayıcısı ve sunucusu Erhan Ersavaş; “Internet haber siteleri tanıtımı ve haberlerinden derlediğim birbirinin aynı olmayan haberleri yorumlayarak var ise görsel anlamda da haberi desteklemeye çalışıyorum. 2. bölüme ise kitap tanıtımı ile başlarken her gün belirlenen 2 farklı kitabın adı, yazarı ve yayın evini paylaşarak kitap hakkında ipuçlarını seyirciye aktarıp kitap okuma alışkanlığımızı teşvik etmeye çalışıyorum. Alfabetik olarak sırasıyla gazete manşetlerine devam edip, varsa videolu haberini de paylaşıp aralarda whatsapp’tan gelen mesajları okuyup yorumladıktan sonra günün kısa bir özetini değerlendirip güzel dileklerle programın kapanış konuşmasıyla her gün farklı bir klip eşliğinde programı sonlandırıyorum” dedi.

Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz