Liselere geçiş hazırlıkları yapan öğrenciler için Türkiye genelinde yapılacak olan LGS sınavı heyecanı yaşanıyor. Öğrenciler heyecanlı bekleyişlerini sürdürürken sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanması için Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okullardaki gerekli hazırlıkları tamamladı. Bu çerçevede Pazar günü yapılacak sınava ilişkin basın toplantısı düzenleyen İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, il genelinde 314 okulda yapılacak sınava bin 327 salonun, 22 bin 20 öğrenci için hazır hale getirildiğini açıkladı. Öğrencilerin LGS’ye kendi okullarında gireceğini belirten Yılmaz, 3 bin 88 öğretmenin görev alacağı sınav için sınav merkezlerinde dezenfektasyon ve genel temizlik işlemlerini tamamladıklarını ifade etti.

SINAVA GİRME ZORUNLULUĞU YOKTUR”

Yılmaz, sınava 8. sınıflarda bulunan her öğrencinin girmek zorunda olmadığını ifade ederek, "Bu sınav sonucu sadece puanla öğrenci alınan ve puana göre yerleştirme yapılan okullarımızda geçerli olacak. Bunun dışında mahallesindeki okula sınavsız geçiş yapmak isteyen öğrencilerimiz için bu sınav sonucunun bir katkısı yoktur. Dolayısıyla da böyle hedefi olmayan bir öğrencilerimizin sınava girme zorunluluğu yoktur.” diye konuştu.

İSTEYENLERE NORMAL ŞEKİLDE KARNELERİ VERİLECEK”

18 Haziran'da eğitim öğretimin tamamlanmış olacağını ve elektronik ortamda isteyenlere de normal şekilde karnelerinin verileceğini kaydeden Cemal Yılmaz, "Ama 2 Temmuz'a kadar öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz gönüllülük esasına dayalı olarak telafi eğitim programları da gerçekleştirmiş olacak" dedi.

BİZ BÜTÜN İLÇELERİMİZDE TÜM HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”

Sınavın başarılı bir şekilde sonlanacağını ümit ve temenni ettiklerini belirten Yılmaz, "Biz bütün ilçelerimizde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah başarılı bir şekilde bu sınavı da gerçekleştirmiş olacağız. Sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar dilerken, özen gösterip sınavda rehberlik ve danışmanlık edecek olan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da bu sınav süresi içerisinde gösterecekleri hassasiyetten dolayı da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GEÇERLİ KİMLİK BELGELERİNİ YANLARINDA BULUNDURMALARI GEREKİYOR”

LGS sınavına girecek olan öğrencilerin geçerli kimlik belgelerini kesinlikle yanlarında bulundurmaları gerektiğine vurgu yapan Müdür Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kimlik belgesi problemleri yaşayan öğrencilerin sorunlarını halledebilmeleri için Kahramanmaraş Nüfus Müdürlüğü, 5 Haziran Cumartesi günü saat 10.00-16.00, 6 Haziran Pazar günü ise 7.00-10.00 arasında mesaiye açık olacak. LGS sınavına girecek öğrenciler ile birlikte her öğrenci için 1 refakatçi, saat 07.00-15.00 arasında sokağa çıkma yasaklamasından muaf olacak. LGS’de görevli olanların dışındaki kişiler ile öğrenci velileri, okul bahçesine giriş yapamayacak. Sınav görevlileri ve öğrenciler, cep telefonları ve elektronik eşyalar ile okul binasına asla alınmayacak. Ayrıca şehir içi toplu taşıma araçlarının seferleri artırılacak.

15 DAKİKA SONRA GELEN ÖĞRENCİLER SINAV BİNASINA ASLA ALINMAYACAK”

9.30’da başlayacak sınav için öğrencilerin 9.00’da sınav binalarında hazır olması gerekiyor. 2 oturum halinde yapılacak olan sınavın 1. oturumu saat 9.30’da başlayıp 75 dakika sürecek; 2. oturumu ise saat 11.30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek. Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınava gelen öğrenciler, sınava kabul edilecek fakat bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Sınavın başlamasından 15 dakika sonra gelen öğrenciler ise sınav binasına asla alınmayacak. Öğrencilerin, sınava gelirken yanlarında koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor.”

Haber: Abdulsamet İspir


 

Editör: Mahmut Beyaz