Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, çevre illerin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanları ilde toplandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ve ilgili şube müdürleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Ahmet Taşan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Ekrem Ayaz ve ilgili şube müdürleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı İhsan Gençay ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ ve ilgili şube müdürleri 21 Kasım 2015 tarihinde Kahramanmaraş’ta bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.

3 AYLIK PERİYOTLA DEVAM EDECEK
İlgili Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanları kendi projelerini ve yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptıkları bu toplantının 3 aylık periyotlarla devam etmesi konusunda mutabık kaldı. 2023 vizyonu çerçevesince; kültür, edebiyat, sanat, turizm ve eğitim alanlarında ortak olarak neler yapılabileceği ve karşılıklı faaliyetler çerçevesinde birbirlerine destek vermeleri hususunda ortak bir karar alındı. Diğer büyükşehir belediyelerinin ilgili daire başkanlarının da bu toplantılara davet edilerek Kültür Şehirleri Birliği çerçevesinde adım atılması hususunda görüş birliğine varıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir toplantıya öncülük etmesinde ve komşu şehirlerin kültür daire başkanlarının bir araya gelmesinde sebep olmasından dolayı memnuniyet duyulduğu ifade edildi. Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz