Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan’dan kent hakkında bilgi alan Bakan Özhaseki, valilik şeref defterini imzaladı. Ziyaretin ardından kısa bir konuşma yapan Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş’a hizmet etmenin bir şeref olduğunu söyledi. Ne yapacakları hususunda istişare edip yollarına böyle devam edeceklerini belirten Bakan Özhaseki, “Yol üzerinde de hareket edeceğiz. Belediye başkanları ile bir araya geleceğiz, haliyle belediyecilik bir tecrübe işi, nihayetinde 21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak arkadaşlarımla tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ’A HİZMET ETMEK BİR ŞEREF”
Kahramanmaraş’ı devlet imkânlarından faydalandırmak için çalışacaklarına dikkat çeken Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: “Dost Köyüne bahanesiz gelinmezmiş, bugün bir bahane ile buradayız.  Kahramanmaraş’a hizmet etmek bizim içinde bir şeref. Zaten AK Parti hükümeti olarak Kahramanmaraş’ın yeri hepimizce ayrı, hükümet olarak ta Kahramanmaraş’a bakışımız farklı.  En zor günlerde bile en yüksek oranda destek veren Kahramanmaraş için ne yapsak azdır, böyle bakıyoruz. Bugün bir taraftan il müdürlüğümüzün, ilçede ki tapu müdürlüğünün açılışını yaparken, bir taraftan da Kahramanmaraş’ta gelenek haline gelen çalıştayın yapılması söz konusu. Birçok sorun da sizler tarafından tespit edilmiş. Bunlar hususunda, neler yapabileceğimiz konusunda birlikte tartışıp istişare edeceğiz. Yol üzerinde de hareket edeceğiz. Belediye başkanları ile bir araya geleceğiz, haliyle belediyecilik bir tecrübe işi, nihayetinde 21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak arkadaşlarımla tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım. Bunun yanı sıra bakanlığımızın imkânlarından, hükümetimizin imkânlarından Kahramanmaraş’ı nasıl istifade ettiririz konusunda tartışacağız.”

“ELİMİZDE, ÇANTAMIZDA OLAN HEPSİNİ BIRAKMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
“Elimizde, çantamızda olan hepsini bırakmaya çalışacağız. Sonra da vedalaşıp ayrılacağız” diyen Bakan Özhaseki, “Bel kibir çok belde ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızın gözünde birazcık Ankara’dan para alıp iş yapmak kıymetli gözükebilir, ama tecrübe, bir fikir yol açıcı, ön açıcı bir görüş hepsinden çok daha değerli. Doğrusu ben bunu yıllarca yaşadım. Para alıp kullanılıyor ve bitiyor. Zaten hizmette öyle. Vatandaş alır, yer sindirir sonra unutur. Yenisi istenir. Yenisi alır yer yutar bir daha ister. Bu böyle bir şey, ama doğru mantık üzerine şehir geliştirir, doğru bir planlama yapılırsa bundan yüzlerce yıl sonra çocuklarımız da, torunlarımızda istifade ederler. Burası mümbit arazinin bulunduğu, insanların çalışkan olduğu böyle bir şehirde, burayı daha büyütecek, ileriye taşıyacak, gelecek nesillerin daha rahat etmesini sağlayacak görüşlere, fikirlere, yardımlara istişareye ihtiyaç var. Bu anlamda akşama kadar dolu dolu zaman geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, ilerleyen dakikalarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Elbistan Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirilecek.

Haber: Ahmet Güneçıkan/Mustafa Kılınç/Emre Akkış/Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz