Koronavirüs salgınından ötürü alınan tedbirler doğrultusunda yaklaşık 1,5 yıldır üniversiteler uzaktan eğitim veriyor, öğrenciler ise evlerinden derslerini takip ediyordu. Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ve tam kapanmada iş yapamayan esnaf, normalleşme sürecinde açılsa da öğrencilerin kendi memleketlerine dönmesi nedeniyle müşteri bulmakta zorluk yaşadı. Ancak gelinen noktada verilen sinyallerle yüz yüze eğitime geçilmesi planlanırken, bu habere ne çok esnaf sevindi.

“MÜŞTERİ POTANSİYELİMİZ DAHA YÜKSEK GİBİ GÖZÜKÜYOR”
Konuyla ilgili konuşan esnaf Mustafa Tepebaşı, şunları söyledi: “Pandemiden dolayı esnaflar olarak sıkıntılar yaşadık. Okulların açılmasını bekliyoruz.  Şu anda müşteri potansiyelimiz daha yüksek gibi gözüküyor. Şu an gelen öğrenciler var. Kira fiyatlarından dolayı bir an önce eski öğrenciler tutmak istiyor. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN GELMESİ İŞLERİMİZİ HAREKETLENDİRECEKTİR”
Bir başka esnaf Sinan Erküçük, şunları kaydetti: “Pandemi sürecinin başından beri üniversitelerin açılmasını dört gözle bekliyoruz. Çünkü sizde takdir edersiniz ki öğrenciler bir şehrin ekonomisine katkı sağlıyor. Üniversite bizim şehrimiz için vazgeçilmez ve önemli bir kurum. Dolayısıyla esnaflar olarak üniversiteyi ve şehrimize gelecek öğrencileri çok önemsiyoruz. Üniversitelerin açılıp, öğrencilerin şehrimize gelmesi elbette ki işlerimizi hareketlendirecektir.”

“ÖĞRENCİ BİZİM CAN SUYUMUZ”
Diğer bir esnaf Muhammed Kurt ise, “Okulların kesinlikle açılması bizim için çok önemli.  Kahramanmaraş’ta üniversitenin olması müşteri portföyümüzü artırıyor. O yüzden insanların bu konuda biraz daha duyarlı olup, okulların ve üniversitelerin eğitim sürecinin başlamasını istiyoruz esnaf olarak. Çünkü öğrenci bizim can suyumuz” ifadelerini kullandı.

Haber : Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz