Türkiye’de geleneksel oyunların kitleselleşmesine büyük katkıda bulunan Etnospor Festivali’nin üçüncüsü, 9-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda başladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsü, keyifli aktivitelerle sürüyor.

Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenliklerin düzenlendiği festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler, ok atma gibi pek çok aktivite gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı festivalde Kahramanmaraş yöresine ait Maraş Tarhanası, Firik, Ceviz, Fıstık Ezmesi Döneri, Mayam Şerbeti gibi yöresel ürünleri ile içli köfte, mimbar, tirşik gibi Maraş Mutfağına has yemekler davetlilerin damak zevkine sunuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı aynı zamanda Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel dokusunu anlatan kitapçık, cd, broşür gibi materyallerin dağıtımını da yaparak Kahramanmaraş’ın tanıtımını gerçekleştiriyor.

Öte yandan Kahramanmaraş’a has el sanatlarının ve el ürünlerinin de sergilendiği festivalde Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan başta olmak üzere protokol mensupları ve vatandaşlar, Kahramanmaraş Çadırına yoğun ilgi gösterdiler.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz