Onikişubat Belediyesi ve İle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" projesi kapsamında tüm okullarda 36 bin kitap dağıtılacak.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen kitap dağıtımında, aydınlık nesiller yetiştirmek için eğitime katkı sunmaya devam devam edeceklerini söyledi.
Bu konuda özellikle kırsal bölgelerde çalışan öğretmen ve din görevlilerine çok büyük görevler düştüğünü belirten Mahçiçek "Biraz daha özverili çalışmamız lazım. Bu çocuklara sahip çıkmamız lazım. Yani çocukları motive ederseniz, onları kurtaracağız. Bu alanda gayret etmemiz lazım. Çünkü onlar bu ülkenin çocukları" dedi.
Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin düşünce hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Mahçiçek, şunları kaydetti:"Özellikle Cumhuriyet döneminde çok önemli isimler yetiştirdik. Rahmetli Necip Fazıl Kısakürek'ten başlayın, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören ve Akif İnan bunlardan bazıları. Bu yapının devam etmesini istiyoruz. Kahramanmaraş’ın düşünce planında geçmişteki üretkenliğini tekrar kazanmasını istiyoruz. Bunu hep beraber yapacağız."
Mahçiçek, tüm okullarda 36 bin kitap dağıtımının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise vatanını milletini seven insanları yetişmek istediklerini söyledi.
Projenin önemine dikkat çeken Akkurt, "Geçen yıl biz bunu biraz daha amatör bir ruhla yapmıştık ama ciddi bir noktaya gelmişti. O yüzden devam etmeliydi. Bu yıl da Onikişubat Belediyemizle birlikte bu süreci tamamlayacağız. Burada sadece öğrencilere yönelik olmayacak bu çalışma. Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz de bu kitaplardan istifade edebilecekler. Böylelikle okuyan kültür alanlarını hep birlikte oluşturmuş olacağız" dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilere kitapların dağıtımı gerçekleştirildi.    AA

Editör: Mahmut Beyaz