Seçkin marka karması ile alışveriş, moda ve eğlencenin nabzını tutan Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, sosyal projelere verdiği destekle de kentin bu alandaki ihtiyaçlarına önemli katkılar sağlıyor. Kamu kurumları ve halk yararına çalışan sivil kuruluşların önemli projelerine ev sahipliği yapan Piazza’da bu kez Kahramanmaraş Barosu Adli Yardım Komisyonu tarafından bilgilendirme standı açıldı.

ÜCRETSİZ AVUKATLIK SUNULUYOR

Adli Yardım Komisyonu Başkanı Avukat Osman Ay, 2016 yılında Kahramanmaraş’ta 428 kişinin ücretsiz avukat uygulamasından yararlandığını söyledi. Komisyonun çalışmaları kapsamında hukuki yardıma ihtiyacı olan gelir düzeyi düşük vatandaşlara yardımcı olduklarını ifade eden Ay, “Vatandaşlarımıza Adli Yardım Komisyonu'nun yapısını, işlevlerini tanıtmak üzere Piazza AVM’de bulunuyoruz. Bir grup meslektaşımızla birlikte halkımıza adli yardımı anlatmak, komisyonun hukuki yararlarını anlatmak için böyle bir stant açtık” dedi.

Adli yardımdan yararlanma kriterlerine de değinen Ay, “Adına kayıtlı taşınmazı olmayan, herhangi bir araç kaydı olmayan, SGK ve maliye kaydı olmadığını belgeleyen vatandaşlar, adli yardım avukatlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Baromuz bünyesinde adli yardım büromuz var. Vatandaşlarımız, oraya başvurularını yapıyorlar. Biz, onlara bir form veriyoruz. Bu adli yardımın amacı, ekonomik durumları avukat tutmaya elverişli olmayan kişilere devlet tarafından avukat hizmeti sağlanmasıdır” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz