Türkiye genelinde altıncısı düzenlenen Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması’nın ilk aşamasında Akdeniz Bölgesi birincisi, ikinci aşamasında ise Türkiye ikincisi olup kenti başarıyla temsil eden Kahramanmaraş Barosuna kayıtlı avukatlara Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül, ödüllerini takdim ederek tek tek tebrik etti.

“YARIŞMA EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Gül ödül takdim töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması, bu yıl altıncı kez yapılmıştır. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hâkim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlayan yarışma ile mesleki dayanışmanın da temellerinin atılması amaçlanmaktadır. İki aşamalı olarak yapılan yarışmanın ilk aşaması olan Bölge Elemeleri, 54 Baronun katılımıyla 15-16 Haziran 2019 Tarihlerinde, Ankara’daki sekiz ayrı mekânda, eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir.”

“BAROMUZ AKDENİZ BÖLGESİ BİRİNCİLİĞİNİ ELDE ETTİ”
Baromuz Akdeniz Bölgesi Elemelerinde; Osmaniye, Adana, Hatay, Mersin, Isparta ve Antalya Barolarının olduğu grupta yapılan yarışmalar neticesinde Akdeniz Bölgesi Birinciliğini elde etmiştir. Bu yıl Türkiye Barolar Birliği önceki Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Kurucu Başkanı Av.Berra Besler’in onuruna düzenlenen yarışmanın finalinde; İstanbul Barosu, Kahramanmaraş Barosu, Çorum Barosu, Ordu Barosu, Malatya Barosu, Afyonkarahisar Barosu ve Eskişehir Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlar finallerde yarışmıştır. Yarışmada birinciliği Ordu Barosu stajyer avukatları alırken, Kahramanmaraş Barosu İkinci, İstanbul Barosu üçüncü olmuştur. Finalde derece alanlara ödülleri Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av.Ünsal Toker, TBB önceki dönem Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Kurucu Başkanı Av.Berra Besler ile TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri ve Baro Başkanları tarafından verilmiştir. Türkiye İkincisi olan Baro Takımımız üyeleri; Stj.Av.Ayşe Nurevşan Demirci, Stj.Av.Sema Bilgiç, Av.Burhan Gürbüz ve Av.Ali Kaya ile takım çalıştırıcıları Av.Hande Elif Sabancı ve Av.Mehmet Zahit Akküncü’yü tebrik ediyor, Takımımıza, Staj Komisyonumuz Başkanı Av.Doğukan Sünbül’ün şahsında Staj Komisyonumuz Üyelerine ve Baro Personellerimize, emekleri ve özverili çalışmaları için teşekkür ederiz. Ayrıca Yarışma birincisi Ordu Barosu’nu, üçüncü İstanbul Barosu ve dördüncü Çorum Barosu’nu ve yarışmacı meslektaşlarımızı tebrik ederiz. Bu vesile ile yarışmaların onuruna düzenlendiği Av.Berra Besler’e mesleğimize ve camiamıza verdiği emeklerden ve katkılardan dolayı şükranlarımızı sunar, organizasyon için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sn.Av.Metin Feyzioğlu’na, TBB Başkan Yardımcısı Av. Ünsal Toker’e, Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyelerine, Eğitim Merkezi çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz