AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partiye en çok oy veren ilk 10 ili plaketle ödünlendirdi. Başbakan Davutoğlu Büyükşehirler arasında ikinci, tüm iller arasında ise 4’üncü olan Kahramanmaraş’a da teşekkür ederek plaket verdi.

2011 yılı genel seçimlerde yüzde 69,6 oy oranıyla rekor kıran Kahramanmaraş 1 Kasım seçimlerinde kendi rekorunu kırarak oy oranını yüzde 72’ye çıkarmıştı. AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde de oy oranı düşüp fakat milletvekili sayısını koruyan Kahramanmaraş’ı unutmadı. 1 Kasım seçimlerinde aldığı oy oranıyla Büyükşehirler arasında Konya’dan sonra ikinci, tüm iller arasında ise Rize, Konya, Bayburt’tan sonra 4’üncü olan Kahramanmaraş plaketle ödüllendirildi.

Dün, Ankara’da yapılan 105. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Güngör ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç katıldı. İl Başkanlarını illerinde gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu İl Başkanı Güngör ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’u kürsüye davet ederek ödüllerini verdi.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz