Hem seçim bölgeleri Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çalışmalarına olağan hızıyla devam eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri; kentin sorun, sıkıntı veya taleplerini her fırsatta dile getirmeye devam ediyor. Talep yâda sorun ne ise ilgili bakanlarla birebir görüşmeler gerçekleştiren ve Kahramanmaraş’ın isteklerini birinci ağızdan bakanlara aktaran milletvekilleri, yapılan görüşmeler doğrultusunda olumlu sonuçlar alıyor. Bu kapsamda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İletişim Ofisi’nden yeni bir açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 600 Milyon TL ihale bedeli olan Elbistan-Malatya yolunun yapım ihalesinin 8 Eylül’de gerçekleşeceği ifade edildi.

“YOLUN TUTARI 6 MİLYAR 750 MİLYON TL'YE ÇIKACAK”
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “TBMM AK Parti Grup Başkanvekilimiz, TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız ve Milletvekillerimiz meclis çalışmalarıyla birlikte, ilgili tüm bakanlarımızla birebir görüşerek şehrimizin sorunlarını tek tek çözüme kavuşturuyor.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüzle görüşmelerimiz sonucunda Kahramanmaraş'ımızı Göksun-Afşin-Ekinözü-Elbistan üzerinden Malatya'ya bağlayan 50 km uzunluğundaki Elbistan-Malatya yolu yapım ihalesi 08 Eylül 2021 tarihinde ihaleye çıkarılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 600 Milyon TL ihale bedeli olan bu yolumuz tamamlandığında Kahramanmaraş'ımız; Akdeniz bölgesini Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerine bağlayan kavşak noktası haline gelecektir. Böylece Kahramanmaraş-Malatya yolu tutarı ise bu proje ile birlikte 6 Milyar 750 Milyon TL'ye çıkacaktır.

“BÖLGEMİZE EKONOMİK ANLAMDA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”
Şehrimizin gelişimi açısından son derece önemli olan bu proje; bölgemize ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayarak, ulaşım süresini kısaltacak ve daha güvenli ulaşım imkânı sunacaktır. TBMM AK Parti Grup Başkanvekilimiz, TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız ve Milletvekillerimiz adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu'na ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kahraman hemşerilerimize ve aziz milletimize arz olunur.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz