Kurtuluş mücadelesini başlatan şehrimiz Kahramanmaraş, Ankara'da ikinci kez ağırlanacak. Fuar süresince yapılacak etkinliklerin yanı sıra yöresel ürünlerin de sergileneceği tanıtım günlerinde Başkentteki Maraşlılar bir araya gelecek. 4 gün devam edecek olan etkinlikte Kahramanmaraş halk oyunları ve geleneksel kıyafet defilesi ile ziyaretçilere görsel şölen yaşatılacak. Fuar süresince Kahramanmaraş'ın en iyi dondurmacısının kendi makinesi ile yapacağı meşhur dondurma, 50 yıldır Kahramanmaraş'ta ikram edilen meyan şerbeti hemşerilerin memleket hasretini giderecek. 

"DÜNYANIN EN ÇOK ARANAN KIRMIZI BİBERİ MARAŞ GÜNLERİ'NDE"

Yapımında organik minerallerin bolca bulunduğu meşhur Kahramanmaraş biberi içerisinde barındırdığı A, B ve C vitaminleri ile eklem ağrılarına, cilt hastalıklarına faydaları ile biliniyor. Kolesterol içinde derleyici görevi ile bilinen dünyanın en çok aranan kırmızı biberi, Kahramanmaraş patenti ile piyasaya sunuluyor.  

"TÜRKİYE'DE TEK: CİPS TARHANA"

Ülkemizde üretilen tarhanalardan farklı olan Kahramanmaraş Tarhanası, şekli, yapımı ve tadı ile Türkiye'nin en kaliteli tarhanası olarak biliniyor. Dulkadir Beyliğinden beri yapıldığı bilinen Kahramanmaraş tarhanası uzun ömürlü olup kolay kolay bozulmaması tercih sebeplerinden.  Birbirinden özel yöresel lezzetlerin sergileneceği 2. Kahramanmaraş Tanıtım Günleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Rem Fuar Organizasyon öncülüğünde 28 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkez'inde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz