Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin kahraman askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerini bertaraf etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın birinci günü geride kaldı. Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridorunu bıçak gibi kesen Mehmetçik, düzenlediği yeni harekatla terör mevzilerini bir bir vurarak hainlere dar ediyor. Barış Pınarı Harekatı kapsamında ilk gün Tel Abyad'daki terör hedefleri yoğun ateş altına alındı. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri ve Resulayn ilçesi ile bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar savaş uçaklarınca bombalandı. Askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcılar ile komando takviyeleri yapılırken saat 22.30 sularında da kara harekatı başladı. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 00.20 civarında vurulan hedef sayısını 181 olarak açıkladı. MSB’nin son açıklamasında ise komandoların Fırat'ın doğusunda ilerlediği belirtildi. Tarihi geçmişinde olduğu gibi Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında da Türk ordusunun yanında olan Kahramanmaraş halkı, Barış Pınarı Harekatı’na da tam destek verdi. Harekata geç bile kalındığını aktaran Kahramanmaraşlı vatandaşlar, ‘Ordumuzun yanındayız, Rabbim muzaffer kılsın, kahraman askerlerimizin ayağına taş değdirmesin” dedi.
İşte Kahramanmaraş halkının  Barış Pınarı Harekatı yorumları; 

“SEVE SEVE CANIMIZI VERİRİZ”
Murat Nacar
Harekatın başladığı öğrendik, çok mutluyuz ve gururluyuz. Bu harekatı yapmakta geç bile kaldık. Daha önceden girmemiz lazımdı diye düşünüyorum. Yaşadığım gururu anlatacak kelime bulamıyorum. Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Biz her zaman mehmetçiğimizin yanındayız. Gerekirse bugün TSK bizi çağırsa seve seve toprağımız için şehit olmaya hazırız. Dün nasıl vatanımızı koruduysak gerekirse bir daha gidip seve seve canımızı verir koruruz. Topraklarımızı da kimseye böldürtmeyiz.

“ALLAH ASKERLERİMİZİN KUVVETİNİ ARTIRSIN”
Rabia Akca
Ben Hacca gidip geldim, Allah’ıma binlerce şükür olsun. Orada ben kendimi unuttum, devletimize, milletimize, askerimize, polisimize, koruyucularımıza dua etti. Ülkemize hizmet eden herkese Allah sevgiyle, sağlıkla, imanla çalışmayı nasip etsin. Askerlerimizin kuvvetini artırsın İnşallah. Bayanlar olarak dua ederiz onlar için. İnşallah yurdumuzu hiçbir zaman düşmana teslim etmezler. Askerimize dolu dolu sevgiler yolluyorum, hepsinin gözlerinden öperim. Başarılı bir şekilde ülkemize dönerler ve aileleriyle kucaklaşırlar İnşallah. 

“GECE-GÜNDÜZ ONLAR İÇİN DUA EDİYORUZ”
Fatma Akkuş
Cumhurbaşkanımızın emriyle harekatın başladığı biliyoruz. Hepsini Allah esirgesin İnşallah. Duygularımı ifade etmem çok zor çünkü benim iki yavrumda askerdi, yeni geldiler. Kurban olduğum Allah, Muhammed ümmetinin yavrularını esirgesin. Gece-gündüz onlar için dua ediyoruz. Allah’ım askerimize güç-kuvvet versin, devletimize, hükümetimize yardım etsin. Allah, Recep Tayyip Erdoğan’a da uzun uzun ömürler versin, teröre karşı çıktığı için. 

“ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN”
Mustafa Us
İnşallah Cenab-ı Allah askerlerimizin kazasız belasız dönmesini nasip etsin. Tabi ki şimdi biz burada duruyoruz, askerlerimiz ise orada gecesini gündüzünü birbirine katmış, uyku uyumadan mücadele ediyor. Bizler ancak bir şey yapamıyoruz ama canı gönülden destek veriyoruz, dualar ediyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimiz onları desteklesin, tabi ki onların yemeğidir başka gereksinimleridir, herkes evinde ekmeğini düşünüyor, onlar ne yiyor onları bile düşünemiyorum. Allah muzaffer eylesin, sağlıcakla, muzaffer olarak dönmelerini nasip etsin.

“SINIR GÜVENLİĞİMİZİ KORUMAK İÇİN YAPMAMIZ GEREKEN BİR OPERASYON”
İsmet Gedikli
Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Olması gereken bir harekattı, o da oldu. Bugüne kısmetmiş, başladı İnşallah mehmetçiğe yardım eder. Bu bir savaş değil, bunu belirtmek gerekiyor, bu sınır ötesi operasyon. Sınır güvenliğimizi korumak için yapmamız gereken bir operasyon. Bunu  da yapıyoruz. Bu güne nasıl gelindi, neden bu sorunları yaşıyoruz bunu şuan tartışmaya gerek yok. Bu operasyon yapılması gerekiyordu. Kahraman ordumuza Cenab-ı Allah yardım etsin. 

“SAVAŞMAZSAN, KAN AKITMAZSAN VATAN VATAN OLMAZ”
Menderes Gök
Çok güzel bir harekat oldu, biz Kahramanmaraşlı ve Türk vatandaşı olarak memnunuz. Kan akıtmadan vatan olmaz. Allah’ım onlara sağlık ve sıhhat versin, zeval vermesin. Onlar olmasa biz burada duramayız. Savaşmazsan vatan olmaz, kan dökmezsen vatan olmaz. Türkiye, Çanakkale’de biliyorsunuz savaşla kazanılmış, kan akıtarak kazanılmış. Biz de o yüzden memnunuz. Savaşmazsan, kan akıtmazsan vatan vatan olmaz. 

“BARIŞ PINARI HAREKATANI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM”
Mevlüt Çetintaş 
Askerlerimize başarılar diliyorum. Barış Pınarı Harekatanı sonuna kadar destekliyorum. Temennimiz bir an önce son bulmasıdır. Bu hainlerin biran önce yok olması gerekiyor. Harekattan sonra güvenli bölge oluşturulduğunda Suriyelilerin de artık ülkelerine dönmesini istiyoruz. Suriyeyeliler gitsin ki Türkiye de artık kendi sorunlarıyla ilgilenebilesin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyor ve verdiği kararları sonuna kadar destekliyoruz. 

“TERÖR YUVALARI VURULMAYA, HAİNLER DE CEZALARINI BULMAYA BAŞLADI”
Mehmet Fiskeci
Suriye’nin doğusunda, güneydoğusunda, batısında, kuzeyinde yani her tarafında yuvalanmış olan terör örgütlerinin, terör yuvalarının temizlenmesi gerekiyordu. Lanet olası Amerika ve dengesiz Trump, sağ gösterip sol vuruyor. Güya bizim müttefikimiz, dostumuz gibi görünüyor ama alsında Amerikanın bize karşı dostlukla bir alakası yoktur. Ülkelerin dostluğu yoktur daima çıkar ilişkileri vardır. Amerika’da bu doğrultuda hareket edip bir yandan bize göz kırpıp merhaba derken bir yandan da PKK’yı destekledi. Ancak hükumetimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan terör yuvalanırın temizlenmesi için dün itibari ile talimat verdi. Belki de geç kalınmış bir harekattı. Dün itibari ile terör yuvaları tek tek vurulmaya, hainler de cezalarını bulmaya başladı. Rabbim Türk ordusunu muzaffer eylesin, mehmetçiğimizi korusun. Askerlerimize ve tüm ordumuza başarılar diliyorum. İnşallah en kısa zamanda terör yuvaları temizlenir, Türkiye’de ki Suriyeliler de kurtarılmış  bölgelere yerleştirilir. Onlar da rahat eder biz de.

“YAŞIM 60, HİÇ DÜŞÜNMEDEN CEPHEYE GİDERİM”
Mustafa Taş
Dün itibari ile Barış Pınarı Harekatı başlamış bulunuyor. Çok güzel bir harekat oldu, olması gereken de buydu zaten. Kahraman Türk Ordusunu sonuna kadar destekliyoruz. Allah mehmetçiğimizin yardımcısı olsun. Rabbim Türk milletine her işin içinden olduğu gibi bu işin içinden de en az tahribatla çıkmayı nasip eylesin. Benim yaşım şuan 60 devletimiz şuan istesin hiç düşünmeden ben de cepheye giderim.

“HAREKATI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”
Haşim Kebelli
Tüm Türk halkı şuan tek yürek olmuş bir şekilde Kahraman mehmetçiğimizi destekliyor. Afrin’de, Zeytin Dalı Harekatında ve Fırat Kalkanı Harekatında olduğu gibi Türkiye’nin haklı olduğu değerlerini koruması için ordumuz yapmış olduğu bu harekatı da sonuna kadar destekliyoruz. Çok güzel sonuçlanacağı ve bizlere de büyük bir zafer olacağına eminim. Allah kahraman askerlerimizin muvaffakiyetlerini görmeyi nasip etsin.

“HAREKATI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM”
Ali Yücegök
Devletimizin ve  askerimizin, başlatmış olduğu bu harekatı sonuna kadar destekliyorum. Askerlerimize başarılar diliyorum.


(Haber: Tuğçe Kayar-Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz