Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2021 yılının 1. Dönem Toplantısı Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, kadınların toplumdaki yeri ve önemine vurgu yaptı.

“YAŞAM VE DOĞA KADININ EMEĞİ İLE HAYAT BULMAKTADIR”
Coşkun, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yaşam ve doğa kadının emeği ile hayat bulmaktadır. Kadın emeği, sadece aileyi var etmekle kalmaz; dünyanın dönüşüne de geleceğin oluşumuna da katkı sunmaktadır. Kadın, üreten, çoğaltan, hayat verdiği insana saygı duyan, sevgi dağıtan, hakkı, hukuku bilen, adaleti oluşturan koca bir evrendir. Onun kabul etmediği bir düşüncenin gelişmesi, geleceğe ulaşması mümkün değildir. Günümüz dünyasında ortaya çıkan gelişmeler, insani değerlerin yaşatılması ve güçlendirilmesini önemli kılmaktadır. Bu nedenle, kadınların güçlenmesinin önemini sadece cinsiyet temelli bir anlayışla açıklamak, gelecek nesilleri büyütme, yetiştirme ve aileye güç katma değerini göz ardı etmek mümkün değildir. Dolayısıyla kadının güçlenmesi, bireysel hak ve menfaatlerine erişim sağlaması; aile ve toplumsal yapımızın güçlenmesi bakımından son derece hayati bir hedeftir.

“KADIN HAKLARI KONUSUNDA SON 20 YILDA YASAL DÜZENLEMELER YAPILDI”
Ülkemizde son 20 yılda, kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının korunması, kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kaldırılması konularında reform niteliğinde anayasal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu sebeple 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele amacıyla üç ayda bir gerçekleştirmekte olduğumuz “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” 2021 yılının 1. Dönem Toplantısının hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz