Kahramanmaraş Valiliği, Fikret Kiraz Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ve ilgililer katıldı. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesinin amaçlandığı toplantıda Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

“YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARIN YOL HARİTASINI ÇİZMİŞ OLACAĞIZ”
Toplantıda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Arkadaşlarımız ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirecekler ve ilimizde paydaş kurumlarla kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle ilgili koordine edilmesi gereken hususları hep birlikte değerlendireceğiz. Bundan sonra atacağımız adımlarla ilgili kurumlarımızın önerilerini hep birlikte değerlendirip bundan sonraki yapacağımız çalışmaların yol haritasını çizmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“İLETİŞİM FAALİYETLERİ VE FARKINDALIK ARTIRMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya’nın yaptığı sunumdan satır başları ise şu şekilde; “Gün kapsamında farkındalık oluşturmak adına tüm dünya genelinde 25 Kasım ve 10 Aralık tarihleri arasında 16 günlük bir aktivite kampanyası düzenleniyor. Yine aynı şekilde bu gün kapsamında farkındalık oluşturmak için tüm dünya genelinde turuncu maske takılıyor. Ülkemizde 2000’li yıllardan itibaren 25 Kasım her yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilmektedir. Gerçekleştirilen etkinlikler ile konuya ilişkin farkındalık arttırmak ve zihniyet dönüşümünün sağlanması hedeflenmektedir. Bakanlığımız tarafından 25 Kasım çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerin BM Kampanyası ile uyumlu olmasına da özen göstermekteyiz. Bu kapsamda iletişim faaliyetleri ve farkındalık artırma faaliyetlerimiz devam ediyor.

“2007’DEN BU YANA 3 ULUSAL EYLEM PLANI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ”
Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında 2007’den bu yana 3 ulusal eylem planı yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda 2021-2025 yıllarını kapsayacak 4’üncü ulusal eylem planı hazırlıkları bakanlığımız tarafından devam etmektedir. Kadına Yönelik Şiddetle ilgili birinci eylem planımız 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 2’nci eylem planımız 2021 yılı içerisinde hazırlanarak yürürlüğe girecektir.

“ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS”
Hizmet birimlerimizden şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz 13 Kasım 2015 tarihinde hizmete açılmıştır. Bu kapsamda da 3 bin 816 kadına hizmet verilmiştir. 2020 yılı Kasım ayı itibariyle ülke genelinde hizmet veren 146 kadın konuk evimizde 3 bin 508 kapasiteyle hizmet sunmaktayız. İlimizde aynı zamanda bir konuk evi 15 kapasiteyle hizmet vermektedir. 2020 yılı içerisinde 382 kadına hizmet verilmiştir. İlçelerdeki sosyal hizmet merkezlerimizde kadına yönelik şiddeti önleyici hizmetlerin etkin sunulması amacıyla Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları oluşturulmuştur ve Andırın ile Türkoğlu İlçelerinde de yeni 2 kadın irtibat noktasıyla birlikte 8 ilçemizde kadın irtibat noktası oluşturulmuştur.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz