Ülkücü İşçiler Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından, Kadın ve Çocuk İşçiler Fotoğraf Sergisi açıldı. Kent Meydanı’nda açılan resim sergisi iki gün süreyle ziyaretçilerini ağırlayacak. Serginin açılışında konuşan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Kaba, Türkiye’deki kadın ve çocuk işçilerin kayıt dışı çalıştırıldıklarına vurgu yaptı. Türk kadınının her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Kaba, “Kadınlarımız bize Allah’ın birer emanetidir, onlara gözümüz gibi bakmak bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

KADIN İŞÇİLERİN ÖNEMİ…
Kadın işçilerin çok zor şartlar altında çalıştığına değinen ve her alanda Ülkücü bireyler olarak onların yanında olduklarını belirten Başkan Kaba, “Ülkücü İşçiler Derneği’nin Türkiye genelinde uyandırmak istediği tepki aslında bir uyarıdır. Kadın ve çocuk işçi derken bile insanın tüyleri diken diken olmakta. Ülkemizde tabi ki birçok işçi kardeşimizin sıkıntıları var ve bizde farkındayız ve her zaman yanlarındayız. lâkin bu işçi kardeşlerimizin sorunları dile getirilirken unutulan ve göz ardı edilen hep 1 işçi unsuru vardır. Biri kadın işçilerimiz diğeri ise söylemesi bile güç ama çocuk işçilerimizdir. Kadın işçilerimizin birçoğu yurt genelinde tarım, sanayi, hizmet ve benzeri iş kollarında çalışmakta, kayıt dışı yani sigortasız olarak günlük 20 ila 30 lira yevmiye karşılığında çatıştırılan bu kadınlarımızın sayısı 4 milyonu bulmaktadır. Bu bir çocuk, iş yerlerinde iş kazası yâda çalışma hayatının zorlukları ile karşılaşmaktadır. Biz ülkücü işçiler derneği olarak kadınlarımızın her nerde olursa olsun, kadınlarımızın da yanındayız. Koşular ya da şartlar ne olursa olsun mazluma umut olmaya devam edeceğiz. Çalıştıkları ortamlarda hakları yenen dışlanan ve küçük görülen kadınlarımız unutmayalım ki birer eş,v birer anne ve birer evlattırlar. Türk kadını uludur, kutludur, kimisi eşine destek olmak için, kimisi evini geçindirmek için, kimisi çocuğunu okutmak için çalışmak zorunda. Maalesef ki bu hayatin kendisidir bu bizim karşılaşmak istemediğimiz bir tablodur. Kayıt dışı çalışan kadın işçilerimiz ve bu kitlenin birçoğu tarim işlerinde çalışmaktadır. Yani ekmeğini taştan ve topraktan çıkarmaktadır. Hepsinin saygı ile ellerinden öperim. Unutmayalım ki kadınlarımız bize Allah’ın birer emanetidir, onlara gözümüz gibi bakmak bizim boynumuzun borcudur. Türk kadını annedir, Türk kadını abladır, Türk kadını eştir, Türk kadını evlattır, Türk kadını vatandır, Türk kadını bayraktır, emekleri ve hakları hatta kaygıları da bize emanettir, emanete sahip çıkacağız bundan emin olsunlar. Ülkücü hareket çalışan Türk kadiminin her şartta ve koşulda yanındadır” ifadelerini kullandı.


“TÜRKİYE’DE KAYIT DIŞI ÇALIŞAN 2 MİLYON ÇOCUK İŞÇİ BULUNMAKTADIR”

 Başkan Kaba, “Türkiye’de çocuk işçi gerçeği ise eğitim sisteminin dengesizliği ile sürekli değişen sistem karmaşası ve bilmem kaç bilinmeyenli sınav denkleminden ötürü giderek artmakta. Kimi çocuğumuz ev ekonomisine, kimisi okul harçlığı, kimisi ise ailesine bakmak için çalışmak zorunda kaldığı bu iğrenç sistemde maalesef ki oyun çağındaki, okul çağındaki çocuklarımız sanayi, tarım, metal inşaat, hatta geri dönüşüm işi bile yapmaktadır. Okullarda sıcak sıcak ders görmesi gereken çocuklarımız soğuk ve ağır iş dünyasıyla çok erken yaşlarda tanışır. Maalesef eğitim hayatlarına nokta koymakta yada zorunda bırakılmaktadır. Türkiye’de kayıt dışı çalışan 2 milyon çocuk işçi bulunmaktadır ülkemizde çocuk işçi yaşı, 6 yaşa kadar düşmüştür. 2016 yılında 56 çocuk işçi iş kazalarında hayatını kaybetmiştir. Anaokuluna bile gidemeyen 6 yaşında bir çocuk nasıl olurda iş kazasında hayatını kaybeder? Bunun adına da iş kazası denilir. Çocuklar bizim evlatlarımız, gözlerimizin nurları, bugün iş dünyasında hayatlarını bile kaybeder oldu. Eğer ki gelişen büyüyen ve üreten bir ülke olmak istiyorsak bizim bu çocukları okutmamız lazım, yarınlarımızı daha oyun ve okul çağında iken iş hayatının soğuk yüzü ile tanıştırmamız çocuk psikolojisinde olumsuz etkiler yapmakta bazen telafisi mümkün olmayan travmalara neden olmaktadır. Lütfen ama lütfen çocuk işçilerimizin gelin hep birlikte sesi olalım, gelişen Türkiye’de çocuklarımız tornacı değil torna makinesi yapabilecek makina mühendisleri inşaatta yük taşmak yerine o inşaatın projesini çizen mimar olsun. Bu çocuklar bilim adamı olsun, ülkesine vatanına ve milletine daha büyük hizmetler yapabilecek olan bu çocukları daha çocuk yaşta hayattan koparmayalım. Milli devlet olma yolunda ilerleyen Türkiye’de 3 şey milli olmaz ise kimse bu devlette bana millilikten söz etmesin. Milli ekonomi, Milli Savunma ve Milli Eğitim. Ekonominin kalbi olan işçi kardeşlerimizin açlık sınırının altında ücrette, simit ayranı Türk işçisine reva görenler ve sözde işçi temsilcisi olan pazarlık masalarında Türk işçisini köle pazarında satan sendikalardan hesap sormaya devam edeceğiz. Milli eğitimdir ki, çocuk işçinin ününü alabilecek tek merci bu ülkede yetkililerden gerekenin yapılmasını önemle rica ediyorum. Yarınlarımızı yıkmayın, çocuklarımız bu memleketi kalkındıracak ve yüceltecek olan birer neferdir. Her nefer vazifesini layıkıyla yerine getirmelidir. Bu misyonla çıktığımız bu yolda çocukları iş hayatında değil öğrenim hayatında görmek istiyoruz. Turan eller var olsun tanrı Türk’e var olsun” şeklinde konuştu.


Haber: Hakan AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz