Kültür Park Konferans salonunda gerçekleştirilen panel,Kadınların yeteneklerini, becerilerini, meslekle ilgili edindikleri diplomalarını hem devletin, hem toplumun hem de ailenin hizmetine sunabilmeleri için kurum ve kuruluşların desteklerine, rehberliklerine ihtiyaç duyan Kadın girişimcilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması için gerçekleştirilen konferans yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Panele, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu üyesi Vahdettin Özkan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci ve Kadın ve Aile Şube Müdürü Sağlık ve Sosyal hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kibar Özdemir, Kadın girişimcilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin panelistler: DOĞAKA Genel sekreteri Onur yıldız, İŞKUR il Müdürü Ali Yüce, TKDK Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, KOSGEB Müdürü Gülden Uslu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Gözde Cerit, KMESOB Danışmanı Mehmet Geçgil, Akedaş Genel Müdürü Medine Tanış ve Moderatör KSÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç Dr.Yekta Gezginç ve bir çok kadın girişimcilerin katılımıyla gerçekleşti.

KAHRAMANMARAŞ HER YÖNÜYLE GURUR DUYDUĞUMUZ BİR ŞEHİR”

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan, “Bugün bizim açımızdan çok önemli bir gün. Bugün özellikle kadın girişimciliğin üzerinden herkesin gündeme getirdiği, ama bu konuyla ilgili izlememiz gereken yol, yöntem ne olmalı sorusunu hem kendimize soruyoruz hem de birbirimize soruyoruz. Bunun cevabını aramak üzere çok yaygın bir arayış var. Belki kadın girişimciliğini geliştirmek onun için bu konudaki var olan kararlılığını toplum olarak hep birlikte nasıl destek olabiliriz, Bu sorunun cevabını hep birlikte arıyoruz. Geleceğe yol haritası çizilmesi açısından önemli bir toplantı. Öncelikle Derneğimizin Başkanı, Yönetim kurulu üyelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Kadın girişimcilerin geliştirilmesi açısından ortaya atılmış çok anlamlı ve önemlidir. Biz genelde kadın girişimciliğiyle alakalı kamu otoriteleri, başka birimler, belediyeler, valilikler hep panel yaparlar. Bu tür toplantıların özellikleri biz Kahramanmaraş’ta bulunan hanımefendilerden böyle bir talebin gelmesi değerlerimiz vasıtasıyla bunun yönlendirilmesi, şekillendirilmesi bizlere yönlendirilmesi tüm hanımefendilere teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş her yönüyle gurur duyduğumuz bir şehir. İnsanlarıyla, tarihiyle, kültürüyle mazide göstermiş olduğu başarılarla ve bu başarıların inşasına bakıldığı zaman bunları beraber inşa etmişlerdir. Kültürel anlamda, edebiyat anlamda, ev işlerinde ve ekonomide hep böyle gelmiştir. Ama kadınların burada göstermiş olduğu fedakârlığı ve konuda katkıdaki bilinirliği maalesef çok daha azdır. Bu öteden beri çalışmalarda hanımefendilerin bu katkılarınınım bilinirliğinin fazlalaşması bizim kendimize olan güvenimizde artacaktır. Bizim ileride yapacağımız işlerde motivasyonumuz artacaktır. Bu işlere daha dört elle sarılmamızı sağlayacaktır” dedi.

İĞNEYLE KUYU KAZMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kibar Özdemir “Biz kadınlar toplumumuz adına, Kahramanmaraş adına, ülkemiz adına, çocuklarımız adına, geleceğimiz adına elimizi taşın altına koymaya varız diyoruz. Bu anlamda da bu çalışmaları sürdürmeye çalışıyoruz. Biz iğneyle kuyu kazmaya çalışıyoruz. Daha uygun koşulların oluşturulması, kamu kurumlarda KOSGEP, İŞKUR, Kırsal kalkınma gibi kurumlar proje destek elemanlarının girişimci kadınlara destek olması bir ihtiyaçtır” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk


 


 

Editör: Mahmut Beyaz