Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen 13. Göksun Uluslararası Çerkes Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu Kahramanmaraş’a geldi. Festivale katılacak dans ekibi ilk gösterisini Demokrasi Meydanı'nda hazırlanan sahnede sundu. Kabardinka adı verilen gösteriye kent halkı yoğun ilgi gösterirken, gösteriye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Kültür Bakanı Mukhadin Kumahua da katıldı. Gösterinin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptı. Daha sonra ise Başkan Erkoç, kürsüye gelen Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Kültür Bakanı Mukhadin Kumahua bir buket çiçek takdim etti. Çiçek takdimi esnasında kısa bir selamlama konuşması yapan Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Kültür Bakanı Mukhadin Kumahua desteklerinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti. Ardından gösterilere geçildi ve Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu Kabardinka gösterisi vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

GÖNÜL BAĞLANTILARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı konuşmada: “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak gönül coğrafyamızın her köşesi ile Kafkaslar da, Balkanlar da, Orta Asya’da gönül coğrafyamızın bir köşesi varsa Kahramanmaraş’la ilişkilerini güçlendirmek için yola çıktık. Allah’a hamd olsun, Somali, Sudan, Bosna Hersek, Makedonya ve Arnavutluk gibi ülkelerde de çeşitli etkinlikler düzenleyerek Kahramanmaraş’ı oraya taşıdık, oradakileri de buraya davet ettik. Şimdi de Kafkasya’da Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ile ortaklaşa Göksun’umuzda ortak kültürel faaliyetler yapmaktayız. Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nden şehrimize gelen konukları Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti de özellikle belirtmek istiyorum. Kahramanmaraş’ımız da birçok insanımızın Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ile bağları var ve bizim tarihten gelen bu bağlarımızı daha da güçlendirerek Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ile önemli bir gönül köprüsü kuracağız. İnşallah bu çalışmalar Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ile ilimizin ve ülkemizin ilişkilerini daha da güçlü hale getirecektir. Ben değerli konuklarımıza şehrimize hoş geldiniz diyor, hepinize sevgiler saygılar sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu Kabardinka gösterilerini sunarak gönülleri fethetti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz