Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri, “İzci Yararlıdır Haftası” dolayısıyla Bayır Bucak Türkmenlerine gıda yardımı yaptı.

Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri, “İzci, başkalarına yardımcı ve yararlı olur” İzci türesini kendilerine düstur edinerek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Derneğinin “Haydi Kahramanmaraş Kardeşlik Vakti” sloganıyla organize ettiği Bayır Bucak Türkmenlerine Yardım kampanyasına kayıtsız kalmayarak, kendi gayretleriyle topladıkları yardım paketlerini “İzci Yararlıdır Haftası”nda, Ulu Cami meydanındaki yardım noktasına teslim ettiler.

Faaliyet hakkında açıklama yapan Kulüp Başkanı Ahmet Özkul, izcilerimizle, izcilik, kamplar, doğa yürüyüşleri, kültürel çalışmalar gibi faaliyetlerin yanı sıra topluma hizmet anlayışı kapsamında,sosyal dayanışmayı da sağlamak adına, izciler arasında dayanışma ruhunu aşılamak, ihtiyaç sahibi insanlara yardım yapılması gerektiği bilincini vermek, yardım yapmanın hazzını yüreklerinde hissetmelerini sağlamak amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını vurguladı.

Bugün İzcilerle burada, Bayır Bucaklı Türkmen kardeşlerimize yardım etmek için bulunduklarını ifade eden Özkul, “kardeşlerimizin zor günlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirmek, bir nebzede olsa onlara destek olabilmek, bizleri çok mutlu edecektir. İzcilerimiz, doğadaki paylaşım ruhunu, bu tür sosyal sorumluluk faaliyetleri ile pekiştirerek iyilik ve yardımlaşma konusunda çok verimli bir çalışma gerçekleştirdiler. Faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm lider ve izcilere teşekkür ediyorum. Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

 





 

Editör: Mahmut Beyaz