İyiliğe Vesile ol İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Doğan, engellilerin sadece bir gün değil her zaman yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirtti.  Engelli vatandaşların toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunun bilincinde olduklarını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti: Derneğimiz Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Elbistan İlçesinde ihtiyaç sahibi hasta, engelli ve yaşlılarımızın sadece bir gün değil her zaman yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

“HAYIRSEVERLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN
İhtiyaç sahiplerine ev ziyaretlerinde bulunduklarını ve onlara hayırseverlerin destekleriyle yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi hasta, engelli ve yaşlılara 10 tekerlekli sandalye ile 2 Akülü Sandalye, 1 elektrikli hasta yatağı hediye ettik.  Araçları görünce çok mutlu oldular. Daha rahat dışarı çıkabilecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorlar Onlara bu mutluluğu yaşatan hayırseverlerimizden Allah razı olsun.

“ENGELİ OLMAYAN HERKES HER AN İÇİN BİR ENGELLİ ADAYIDIR”
Engelli bireylerimiz yaşadığımız toplumun değerli birer ferdi ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Hayatın her alanında karşılaştıkları çeşitli sorunlara rağmen, gösterdikleri üstün gayret, çaba ve azimle büyük işlere imza atan engelli kardeşlerimiz en büyük takdiri ve hürmeti hak etmektedir. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız, engelli olarak doğmak veya sonradan engelli olmak kişilerin kendi seçimi ve isteği değildir! Ama şu an bedensel engeli olmayan herkes her an için bir engelli adayıdır. Bu nedenle engelleri ortadan kaldırmak, bu yönde çaba sarf etmek ve hayatı engelliler adına daha yaşanabilir kılmak duyarlı tüm toplumların ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimiz ve onları hayatlarının hiçbir anında yalnız bırakmayan kıymetli ailelerinin '3 Aralık Dünya Engelliler Gününü' kutluyoruz.”

Editör: Mahmut Beyaz