Kahramanmaraş’ta teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan İYİ Parti’de kongre heyecanı yaşandı. Duygu Düğün Salonu’nda yapılan kongre, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın ilk kongresi olarak kayıtlara geçti. Salonun erken saatlerden itibaren dolduğu kongre, divan kurulunun seçilmesinin ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. İYİ Parti’nin kurucu İl Başkanı olarak atanan Faruk Atlı, tek liste ile gidilen kongrede oyların çoğunluğunu alarak tekrar il başkanı seçildi. Kongreye, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem’de katıldı.

KAHRAMAN ORDUMUZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Olağan il kongresinin açılış konuşmasını İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Faruk Atlı yaptı. Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele eden askerlere başarılar dileyen Atlı, “Yaklaşık 40 günden bu yana kahraman ordumuza Afrin’de bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yaptığı operasyonda başarılar diliyorum. İnşallah şanlı ordumuz ve güvenlik görevlilerimiz bir an önce ülke güvenliği için çok önemli olan bu mücadeleden zaferle çıkar, hiçbir kınalı kuzumuzun kılına dahi zarar görmeden görevini tamamlar. Kahramanlıktan bahsetmişken 98. Yılını daha yeni kutladığımız Kurtuluş Savaşı’nda kendi imkanları ile şehirdeki düşmanları temizleyerek topyekûn ülkenin kurtuluşuna ilham kaynağı olmuş ve kurtuluş tamamlandıktan sonra da Gazi Meclis tarafından İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiş Kahramanmaraş’ı unutmamak gerek. Bu vatan için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Bugün Afrin’de ve ülkemizin birçok yerinde bölücü terör unsurlarıyla mücadele ederken can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman şehrimizin kahraman evlatları verdikleri destekle tüm ülkede İYİ Parti’nin şahlanmasına vesile ve İYİ Parti’nin iktidarına ilham kaynağı olacaklardır” dedi.

ÜRETİMİ ARTIRIP CARİ AÇIĞI KAPATACAĞIZ”

İktidar partisine bazı eleştirilerde bulunan Atlı, yapacakları çalışmaları anlattı. Atlı, “PKK onları kandırdı ama bizleri kandıramaz, çünkü bizim başımızda daha İçişleri Bakanı iken PKK’nın başını ezmiş bir genel başkanımız var. Onların başını yine biz ezeriz, çünkü biz onların çapulcusuyla değil ağababalarıyla mücadele ederiz. FETÖ bunları kandırdı ama bizi kandıramaz. Çünkü biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Çünkü devletin kurumlarına, güvenlik kuvvetlerine biz onlarla beraber kumpas kurmadık ki, biz onların gariban takımıyla değil asıl suçlu olan siyasi ayağıyla, halen devletin kurumlarına çöreklenmiş olanlarla mücadele ederiz. Devletin makamlarını onlardan temizleyip, gerçek sahiplerine vatanseverlere emanet ederiz. Suriye’de ABD, Esat onları kandırdı, bizi kandıramazlar. Biz Suriye’nin meşru güçleriyle koordinasyon içinde, Suriye’nin toprak bütünlüğünü korunması, bu bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi ve dört milyon Suriyeli mültecinin memleketlerine geri dönmesi için politikalar üreteceğiz. Ekonomide üretim ve istihdama yönelik yatırımlara öncelik vereceğiz. Üreticinin girdi maliyetlerini düşüreceğiz, üretim odaklı yatırımlara süspansiyon ve destekler uygulayacağız. Böylece hem işsizliği azaltacağız hem de üretimimizi artırarak cari açığımızı kapatacağız. Hem enflasyon düşecek hem de ülkenin büyüme endeksi artacak” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİYİ TÜM KURUMLARA GETİRECEĞİZ”

Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun sosyal medya hesabı twitterdan yaptığı paylaşımı hatırlatan Atlı, “Bir kızıl dereli değişiyle bunlara seslenmek istiyorum. Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde beyaz AK Partili adam beton ve asfaltın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacaktır diyor Karamollaoğlu. Biz ülkemizin yüzde 51’ini değil, yüzde yüzünü kucaklayıcı politikalar üreteceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, haksızlığı, adaletsizliği ortadan kaldıracak, rekabeti artırarak kaliteyi önceleyeceğiz. Bizim Genel Başkan yardımcımız Ümit Özdağ, bizim kayı simgemiz FETÖ ve PKK’yı dışarıda bırakarak içerdeki herkesi kucaklayacağımızı simgeliyor diyor. Genel başkanımız Meral Akşener ise biz kimseden gömleğini çıkarmasını istemiyoruz, yeter ki üstüne İYİ Parti ceketini giysin diyor. Parlamenter sisteme tekrar dönerek güçler ayrılığını tekrar oluşturacağız. Yasama, yürütme ve yargıyı Recep Tayyip Erdoğan olmaktan kurtarıp, demokrasiyi tüm kurum ve kurullara getireceğiz” ifadelerini kullandı.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ta güzel işlere imza atacaklarının altını çizen Atlı, “Ben yaklaşık üç ay önce İl başkanı olarak atandım, yol arkadaşlarım, ilçe başkanlarım ve divan kurulum ile birlikte teşkilatlarımızı oluşturduk. Çoğunlukla milliyetçi kesim olsa da hem sağdan hem soldan vatanseverlik paydasında bir araya gelerek gelecek kendi iyi, kalbi iyi arkadaşlarımızı kendimize yol arkadaşı yaptık. Kardeş olacağız İnşallah, elimizden geldiğince hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, her şeyin en iyilerini, iyi insanların en yakışanını yapmaya çalıştım. Hatam yok mu elbette var, insanım. Ama iyi niyetimden kimsenin şüphesi olmasın. Kesinlikle siz iyi yürekli yol arkadaşlarımla birlikte daha da güzel şeylere imza atacağız. Hep birlikte bu memleketi şahlandıracağız. Çünkü 16 yıldan beri ne kadar yıpratılmaya çalışılsa da, Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Çok badireler atlatmış, bununda altından kalkacaktır. Genel başkanımızın dediği gibi ülkemiz grip olmuştur, ölümcül hasta değildir. Bunun tedavisi de bizdedir” açıklamalarında bulundu.

KAHRAMANMARAŞ’TA OLMAKTAN MUTLUYUM”

Faruk Atlı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, “O kadar heyecanlıyım, o kadar duyguluyum ki. Yüksek bir toplumun huzurunda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerin yavruları, komşuları, arkadaşları kendi üzerlerindeki baskıları kalktığını hissettikleri an bu salonlara sığmayacak bir heyecan ve bu milletin mukadderatına sahip çıkacak bir gençlik olacağını ümit ediyorum. Vatan, millet, din, devlet deyince ayağa kalkan ve hiç kimsenin salon veya bize kongre merkezi tahsil etmediği bir alanda gönüllerini burayla buluşturan Sütçü İmam’ın ve Rıdvan hocanın torunlarısınız. Kahramanmaraş’ın Birinci Olağan kongresi Kahramanmaraş’ımıza, Ülkemize, iyi partimize ve bütün insanlara hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ALLAH’IN İPİNE SIMSIKI SARILIN”

Erdem sözlerine şu şekilde devam etti, “Kahramanmaraş’ın asil evlatları Müminler kardeştir, kardeşlerinizin arasını ıslah edin, barıştırın bu milleti bir yapın bölmeyin, fitne çıkarmayın, ötekileştirmeyin, dışlamayın. Âmâ biz üç günlük dünya hayatının süfli nimetleriyle tatmin olmayı, insanlığın mukadderat sonu olan ebedi âlemin kendisine tahsis edeceklerini unutarak değişen bir millet haline gelir isek zaman nerede kalır bizim Müslümanlığımız. Bizi ipsizlikle suçlayanlar, bir ipe sarıldı diyenlere yazıklar olsun. Bu iş vatana hizmet ise Bu ip Allah’a kul olmak ise, bu ip insanı değerlere saygı sunmak ise biz gerekirse bu ipi boynumuza geçirmeye hazır ve onun uğruna ölmeye çoktan razıyız. İYİ Parti olmamızın sebebi bir keyif değil, bir lüks fantezi değil, Dünyanın süfli emellerine talip olma değil, siyasi rol devşirme hiç değil. Milletin çivisi çıkmış, devletin dibine dinamik konmuş, insanlar arasına fitne, fücur yerleştirilmiş ve devleti, ebedi müddet olma felsefesinden uzaklaştırılmış. Kızılelma, Kırmızı elmaya dönüştürülerek parçalanmış bir vaziyetteyken bu milletin mukattarına sahip çıkmak, bu milletin Allah’ın emaneti ve ecdadın emaneti olduğuna sahip çıkmak ve bu milletin yeniden insanlığa medeniyet var etmesine vesile olmak için kurulmuş bir siyasi harekettir.”

(Haber: Fazilet Çomruk)

Editör: Mahmut Beyaz