Üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağının duyurulmasıyla birlikte Türkiye genelinde kiralık evlerde fahiş fiyat artışları yaşanmış ardından özel yurtların fiyatları da hızla artmıştı. Devlet yurtlarına yerleşemeyen, özel yurtlara ve fahiş kiralara gücü yetmeyen öğrencilerin ise seslerini duyurabilmek için geceleri sokakta yatmaya başlaması gündem olmuştu. Üniversitelilerin barınma sorununu İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Doğan Murat Kılıç da Kahramanmaraş gündemine taşıdı. Kılıç, Kahramanmaraş’taki Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile Ak Parti teşkilatlarına kente gelen üniversite öğrencilerinin barınma sıkıntısına çare bulunması adına önemli çağrıda bulundu.

“İVEDİLİKLE YURDA DÖNDERİLSİN”

Eski Onikişubat Belediye binasının ve AKEDAŞ’ın eski binasının acilen yurda çevrilmesi önerisinde bulunan Kılıç, “Onikişubat Belediyesine ait Şekerdere yolu üzerindeki bildiğim kadarıyla şuan kullanılmayan eski belediye binası ve eski AKEDAŞ binasını ivedi bir şekilde yurda çevirip dışarıdan gelen öğrencilerin ihtiyaçları için kullanıma açılmasın gereklidir. Türkiye’nin birçok ili dâhil Kahramanmaraş’ta da barınma sıkıntısı vardır bu duruma bir an önce müdahale edilmesi gereklidir. Mevcut özel yurtların pahalılığı evlerin pahalılığı henüz memleketimize gelen öğrencilerin bir birlerini tanımadan ev tutamaması sebebiyle bu önerimizin dikkate alınarak bir an evvel bir girişim yapması geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha fazla zor durumda kalmaması açısından önem arz etmektedir” dedi.

“SORUN YAŞAYAN ÖĞRENCİLERİ PARTİMİZE BEKLİYORUZ”

Barınma sorunu yaşayan öğrenciler yardımda bulunmak adına İYİ Parti İl ve Onikişubat İlçe parti binasına beklediklerini dile getiren Kılıç, “Bu sebeple muhalefet partisi ilçe başkanı önerdi diye bu durumu göz ardı etmeyeceğinizi umuyorum. Hemen gerekli işlemler başlatılmalı ve şehrimize yakışır şekilde öğrencilerimiz en ivedi şekilde yerlerine yerleştirilmelidir. Bu sebepten dolayı Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara beye tüm Ak Parti teşkilatlarına buradan çağrımdır, önerimizi acilen dikkat alıp gerekli çalışmaları başlatmanızı rica ediyorum. Yine bu süre zarfında ev yurt gibi barınma yerleri bulunmayan dışardan gelen öğrendiklerimizi Şekerdere yolu üzerinde bulunan İYİ Parti il ve Onikişubat İlçe parti binamızda barınma ve konaklama yeri ayarlamak İçin bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz