Manşet Gazetesi olarak bir derleme haberini daha sizlerle buluşturuyoruz. Bu haberimizde ise Kahramanmaraşlı olan ancak pek bilinmeyen ünlüleri sizlere tanıştırıcağız. Okuyunca şaşıracağınızı birçok ünlü ismin biyografisi ile birlikte paylaştığımız haberimizi sizinle baş başa bırakıyoruz:

İşte Kahramanmaraşlı ünlüler;

Mahir İpek: Mahir İpek, 1972 yılında Ankara’da doğmuştur. Aslen Kahramanmaraş, Afşinlidir. Babası aşık İsmail İpek’dir. Lisede iken tiyatro kurslarına gitti. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Şimdi ise Show TV'nin eğlenceli programı Güldür Güldür Show’da en beğenilen isimler arasında yer alıyor.

Kerimhan Duman: Kerimhan Duman aslen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Deveboynu (kargabükü-anzuray) mahallesindendir. İstanbul da doğmuştur. 2006'dan beri Arka Sokaklar adlı Türk polisiye dizisinde oynayan Duman, Sümer Onat Film ve Tiyatro Merkezi'nde öğrenim görmüştür. Duman, yıllardır televizyon ekranlarında yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde Mesut Komiser’in oğlu rolünü başarı ile sürdürmektedir.

Mehmet Çevik: Mehmet Çevik, 1 Aralık 1961 tarihinde Kahramanmaraş, Elbistan'da doğmuştur. Çocukluk yılları İzmit'in Yenidoğan ve Gültepe mahallelerinde geçti. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden 1986 yılında mezun olmuştur. Çevik, televizyon ekranlarında hem sinema hem de dizilerde başarılı roller üstlenerek binlerce seveni olmuştur.


Hasibe Eren: Aslen Kahramanmaraşlı olan sanatçı Hasibe Eren, öğrencilik yıllarında tiyatro oyunlarında yer almaya başlamış, birçok dizi ve sinema alanında başarılı roller ortaya koymuştur.

Abdullah Çiftçi: Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Abdullah Çiftçi, aslen Kahramanmaraşlıdır. Stratejist olan Çiftçi Medya ve Bilgi Teknolojileri Strateji Derneği Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.


Soner Sarıkabadayı: Soner Sarıkabadayı 8 Aralık 1978 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde doğmuştur. Soner Sarıkabadayı müzikteki yeteneği ile Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden biri olmuştur. Söz yazarlığı da yapan Sarıkabadayı, sanatçılara verdiği besteleri ile de ses getirmiştir.


Turabi: 1987 yılında Mersin'in Erdemli ilçesinde dünyaya gelen Turabi Çamkıran, aslen Kahramanmaraşlıdır. Meslek olarak da terzilik yaparak geçimini sağlayan Turabi Çamkıran, amatör olarak tekvando, box ve muay thai ile ilgilenmiştir. 2014 yılında düzenlenen Survivor ve 2015 yılında Survivor All Star'ı da kazanarak büyük bir başarı ve fan kitlesi elde etti.


Velet: Türkçe rap müziği alanında gerçekleştirdiği başarılı parçalar ile alanında sayılı rapçiler arasında yer alan Velet, 27 Mart 1991 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde dünyaya geldi ve daha sonra Londra’ya yerleşti. Velet, başta “Beyin Lazım” ve “Çatla” isimli parçalar ile çok sevilmiş ve milyonlarca rap müzik dinleyicisi tarafından dinlenmeye başlanmıştır. Bu şarkıların ardından “Beladayım“, “Salına Salına” ve “Rica” isimli rap şarkılar seslendirmiş ve sevenler tarafından beğenilmiştir.

Serdar Bilgili: Kahramanmaraşlı bir ailenin çocuğu olarak 1963 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Ataköy İlkokulunda, orta ve lise ögretimlerini ise Robert Kolej’de tamamladı. Yükseköğrenimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) giden Bilgili, Redlands Üniversitesi’nde (Redlands, California) İşletme dalında eğitim gördü. ABD’deki eğitimini tamamladıktan sonra, 1983 yılında Viyana’da Birleşmiş Milletler’de bir sene staj yapti. 1984 yılında Türkiye’ye dönüp iş hayatına atılan Bilgili’nin hali hazırda tekstil, inşaat ve turizm alanlarında faaliyet gösteren şirketleri bulunmaktadır. Serdar Bilgili’nin BJK’daki yöneticilik kariyeri ise 1992 yılında BJK Yönetim Kurulu’na seçilmesiyle başladı. 1992-98 yılları arasında aralıksız olarak Süleyman Seba başkanlığındaki BJK Yönetim Kurullarında görev alan Bilgili, bir süre Beşiktaş’in başkanlığını da yaptı. Bilgili İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz