CHP Parti Meclis Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Yaşam Hak Projesi’nin Tanıtım Toplantısı için Kahramanmaraş’a geldi. Özel bir mekânda gerçekleştirilen toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Naile İşlek ile partililer katıldı. Oldukça güzel bir atmosferde yapılan toplantıda konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Haklarının gasp edilmemesi adına mücadele verdiklerinin altını çizen Nazlıaka, Millet İttifakı olarak Kahramanmaraş’tan en az 5 milletvekili çıkarmak istediklerini sözlerine ekledi.

“MİLLET İTTİFAKI OLARAK KAHRAMANMARAŞ’TAN 5 VEKİL İSTİYORUZ”
Nazlıaka, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ımızın 8 milletvekili var fakat biz nedense Kahramanmaraş’ın sorunlarını bir kişiden duyuyoruz. O yüzden diğerlerine 7 uyuyanlar diyoruz. Onlar uyumaya devam etsinler. İlk seçimlerde Millet İttifakı olarak bu denklemi bozacağız ve mutlaka ittifak olarak 5 vekil istiyoruz. Kadın vekilde istiyoruz. Çünkü gerçekten kadınların emeği, yüreği var. O zaman kadınların gücü de olmalı. Türkiye zor bir dönemden geçiyor ve her geçen gün bizler haklarımızın gasp edilmemesi için mücadele veriyoruz.

“FARKINDALIK YARATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
İstanbul Sözleşmesi’ni geri çektiler. Oysaki bu sözleşme dünyada altın standart olarak kabul edilen bir sözleşmedir. Onun için henüz bu süreç tamamlanmamıştır. 1 Temmuz’a kadar zamanı var. 1 Temmuz’a kadar meydan meydan sokak sokak dolaşacağız ve kadına yönelik şiddete ‘Hayır’ demeye devam edeceğiz. Farkındalık yaratmayı sürdüreceğiz. Onları bu kadardan geri çektirteceğiz. Yapılacak olan ilk seçimlerde zorbalar gidecek, İstanbul Sözleşmesi kalacak. Bizler birçok gelişmiş ülkeden daha önce haklara sahip olan ülkenin kadınlarıyız. Kadın-Erkek eşit bir Türkiye’yi hep birlikte inşa ettik. Hep birlikte de yol almaya devam ediyoruz.        

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR SIKINTI İÇİNDE”
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, şunları söyledi: “Bir siyasi mücadele içerisindeyiz. Tek bir derdimiz var o da Türkiye yaşanabilir bir ülke olsun. Kadınların mücadele de en önde olması bizler için önemli. Çünkü kadın olmazsa hiçbir şey olmaz. Türkiye büyük bir sıkıntı içinde. Ekonomik kriz almış başını gitmiş. Esnaf bitmiş, işçi perişan. Evine ekmek götüremeyen insanlar var. Çocuğuna süt götüremeyen insanlar var. Birkaç ay içerisinde arkadaşlarımla birlikte 20 vilayet gezdim. Gittiğim her yerde tablo aynı. İnsanlar artık bıkmış, usanmış durumdalar. Bunlar AK Parti’nin hiç umurunda değil. Onlara göre hava hoş. Sizler tencerenin nasıl kaynamadığını, nasıl zor şartlarda kaynadığını en iyi bilen insanlarsınız. Birileri keyif içerisinde hayatını sürdürürken birileri de ekmeği için gece gündüz çalışıyor. Hükümeti göndermek bizim boynumuzun borcudur.

“TBMM’DE PARMAK SALLAYASIN DİYE OTURMUYORSUN
TBMM milletin meclisidir. Milletimizin oyuyla seçilmiş vekillerin görev yaptığı yerdir. Önceki gün bir oylama yapıldı. Oylamada AK Parti milletvekilleri yoktu. Ama CHP’nin ve İyi Parti’nin milletvekilleri oradaydı. Kabul edenler denildi. AK Parti’den 10-12 kişi el kaldırdı. Kabul etmeyenler denildi. Bizim milletvekillerimiz daha çoktu ve haliyle kabul edilmedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop meclise koştur koştur geldi. Meclis başkanı Özgür Özel’e parmağını sallamış ve ‘Pişman ederim’ demiş. TBMM Başkanının görevi milletvekillerinin haklarını savunmaktır. TBMM Başkanlığı koltuğunda oturan Mustafa Şentop’e sesleniyorum; sen TBMM’de parmak sallayasın diye oturmuyorsun. TBMM Başkanlığı kabadayılık makamı değildir. Pişman olacaksan da sen olursun. Şentop’dan bunun hesabını sormakta bizim boynumuzun borcudur.

“BİZ KADINLAR KORKMUYORUZ SİNMİYORUZ”
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Naile İşlek ise, “Ailenin ve toplumun en temel öğesi ve itici gücü kadınlarıdır. Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir toplum medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirilemez. Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibiler “Yer yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir.” Tarihinin her döneminde olmakla birlikte kadına yönelik şiddet, baskı, taciz, tecavüz ve cinayetlerin son zamanlarda artarak devam ettiğine üzülerek şahit olmaktayız. Kadınlarını ikinci planda tutulduğu Ülkelerde ne refah olur ne demokrasi olur, ne de Barış olur. Biz kadınlar giyimimizle ötekileştirilme istemiyoruz, Biz kadınlar kahkalarımızla suçlanmak istemiyoruz, Biz kadınlar dans etmemizle yargılanmak istemiyoruz. Büyük Atatürk’ün tüm dünya ülkelerinden önce Türk Kadınına sağladığı hakların bilincinde olarak toplumun her alanında gücümüzü göstermenin kararlılığı içinde olacağız. Biz kadınlar korkmuyoruz sinmiyoruz, Hayatın her alanında var olduk var olamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz