Eşine ancak filmlerde rastlanacak bir olayla karşı karşıya gelen Ümit Irgat, öz babası olarak bildiği Yaşar Irgat’ın asıl babası olmadığını öğrenince hayal kırıklığına uğradı.Kırklareli'nde yaşayan 36 yaşındaki Ümit Irgat, geçtiğimiz günlerde teyzesi Nazife Kayan'dan, kendisini büyüten Yaşar Irgat'ın biyolojik babası olmadığını öğrenince ne yapacağını bilmez halde bir arayış içerisine girdi. Irgat, yoğun bir araştırma içerisine girerek 1980 yılında annesi Ayten Kırpan’ın Kahramanmaraş’ta biriyle evlilik geçirdiğini ve kendisinin babasının Kahramanmaraşlı olduğunu öğrendi. Irgat, şimdi ise ismini dahi bilmediği Kahramanmaraş’ta yaşayan babasını arıyor.

1980 YILINDA KAHRAMANMARAŞ’TA EVLENMİŞ

İddialara göre, Ümit Irgat’ın annesi Ayten Kırpan, 1980 yılında Kahramanmaraş'a gelerek ismi bilinmeyen kişiyle dini nikah kıydırdı. Bu kişi, babasını aldattığı gerekçesiyle annesini öldürünce o zaman Ümit Irgat'a 1,5 aylık hamile olan Ayten Kırpan, memleketi Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'ne, baba evine dönüp Yaşar Irgat ile evlendi. Ümit Irgat'ı dünyaya getiren Ayten Kırpan'ın bu evlilikten 5 çocuğu daha oldu. Ayten Kırpan daha sonra şiddetli geçimsizlik sonucu 1997'de Yaşar Irgat ile boşandı.

ÖZ BABAM OLMADIĞINI TEYZEMDEN ÖĞRENDİM’

2 çocuk babası Ümit Irgat, başından geçen talihsiz olayı gazetemize anlatarak, yetkililerden ve devlet büyüklerinden Kahramanmaraş’ta yaşayan babasının bir an önce bulunmasını istiyor. Irgat, kış aylarında apartmanların kaloriferlerini yakarak yazın ise hamallık yaparak geçimini sağladığını belirterek şöyle konuştu: “3'ü erkek 5 kardeşim var. Her zaman ailem kardeşlerimi benden ayrı tuttu. Ancak bu duruma o dönemde anlam veremememiştim. Baba tarafım bana ve eşim Neval'e soğuk davranıyordu. Eşim, babamın yakınlarına bana neden soğuk davrandıklarını soruyor, halamın kızı da 'O Yaşar dayımın öz çocuğu değil, onun babası başka' diye cevap vermiş. Yaklaşık 2 hafta önce Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde yaşayan umreden dönen teyzem Nazife Kayan'a gittim. Sohbet sırasında şakayla 'Babam sandığım kişi babam değilmiş iyi mi teyze?' dedim ama o benim her şeyi bildiğimi zannederek 'Doğru o senin baban değil' dedi. Birden şoke oldum. Bunun üzerine eşim 'Peki, Ümit'in babası kim?' diye sorunca teyzem de 'Onun babası doğu memleketinde kendi annesini öldürüp cezaevine girdi. Benim kız kardeşim de bunları görüp geri memleketi Malkara'ya döndü. Ama adamın Ümit'ten haberi yok çünkü kardeşim hamile olduğunu söylememiş ona. Onun babası Maraşlı ama ben adını soyadını hatırlamıyorum' dedi. Duyduklarım karşısında ne yapacağımı şaşırdım ve Tekirdağ'dan evime nasıl döndüğümü dahi hatırlamıyorum.”

TÜM KAHRAMANMARAŞ’IN BANA YARDIMCI OLMASINI İSTİYORUM’

Tüm çabalarına rağmen babasının kimliğini öğrenemeyen Ümit Irgat, Kahramanmaraşlılardan yardım isteyerek, "36 yıldır Babam bildiğim kişinin gerçek babam olmadığını, babamın Maraşlı olduğunu öğrendim. Ve buradan Kahramanmaraş'a seslenmek istiyorum. 1980 yılında Tekirdağ Malkara İlçesi'nde Ayten Kırpan diye biriyle evlilik yapmış ismi arıyorum. Çünkü adının soyadının bilgisi ben de yok. Tek bildiğim şey, 1980 yılında annem 1,5 aylık hamileyken babamın cezaevine girdiği. Ve babamın annemin hamile olduğunu bilmediği için onu arıyorum. Bildiğini bilsem zaten aramam. Ama bu ölümlü dünyada babamın beni bilmesinin hakkı var, benim de dünya gözüyle onu görmeye hakkım var. Tüm Kahramanmaraş'ın bana yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz