CHP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Naile İşlek, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklama yaptı. Sözleşmenin 10’uncu yıl dönümünde kadınlarla birlik içerisinde dimdik duracaklarının altını çizen İşlek, “Sözleşmenin 10’uncu yıl dönümünde, dünyadaki bütün kadınlarla sosyal medya üzerinden dayanışma içinde olacağız. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle sokaklarda olamasak da, duygu ve düşüncelerimizi ortaklaştırdık ve İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya odaklandık” şeklinde konuştu.

“KADINLAR VARDIR, KADINLAR HER YERDE” DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
İşlek, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bizim hedefimiz kadına yönelik şiddeti bitirmek ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak. Bu amaçla, YaşamHak otobüsümüz ile 81 ili dolaşma kararı aldık. Kadınların karakollardan geri çevrildiği bu düzeni değiştireceğiz. “Kadınlar vardır, kadınlar her yerde” demeye devam edeceğiz. İktidara geldiğimizde de İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatarak, kadına yönelik şiddetle nasıl mücadele edileceğini samimiyetle göstereceğiz. İktidara gelene kadarki süreçte ise haklarımıza yapılan saldırılar karşısında, kız kardeşlerimizle kenetlenerek, eşitlikçi erkeklerle dayanışma içinde olarak dağ gibi duracağız.

KADINLAR YALNIZ VE GÜÇSÜZ DEĞİLDİR
Kadınlar yalnız ve güçsüz değildir. Eşit, adil, demokratik bir hayat yolunda biz hep birlikteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak mahalle mahalle örgütlü mücadeleyi yükseltiyoruz. Dipten gelen dalgayı büyütüyoruz. Biliyoruz ki, kadınlar 1’den büyüktür. Bizler, cesaretimizi haktan, gücümüzü halktan alıyoruz. Yaşam hakkını, demokrasiyi ve eşitliği savunan herkes adına haykırıyoruz.”

Editör: Mahmut Beyaz