Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile “İslamiyet ve Kadın Değerleri” konulu panel düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını KSÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naciye Kurtul yaptı. 18 Mart gibi önemli bir güne panel için bir araya gelmekten onur duyduğunu ifade eden Kurtul, “KSÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak geçen yıl ‘KSÜ’de Kız Öğrenci Olmak’ konulu panelde öğrencilerin dile getirdiği sosyal etkinliklerin azlığı konusunda ki talepleri doğrultusunda İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin bu çalışmasına katkı sunduk. Panelin verimli olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
'İSLAMİ İLİMLERDE KADIN'
Açılış konuşmasının ardından İlahiyat Fakültesi Öğrencileri tarafından hazırlanan panel sunumuna geçilirken, panel oturum başkanlığını Elif Yeter yaptı. Panelde sırasıyla Sümeyye Kara “Kadın, Din ve Eğitim”, Özge Pamuk “Dinin Kadın Çalışma Hayatına Etkisi”, Gülizariye Demirci “İslami İlimlerde Kadın” ve Selin Kaya “Felsefi Açıdan Kadın Değerleri ve İslam” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Panel Programına KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, KSÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naciye Kurtul, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz